Гостьова лекція Любашенка Ігоря Леонідовича – директора ТОВ «Українські страхові технології»

24 лютого 2024, 18:19

   23 лютого 2024 року відбулася гостьова лекція Любашенка Ігоря Леонідовича – директора ТОВ «Українські страхові технології», директора музею страхового ринку та голови постійно діючої комісії ГО Страховий захист по ринку ОСЦПВВНТЗ. Студенти гуртка “Макроекономічні аспекти економічного зростання в Україні” та студенти 2 курсу 1 групи та 3 курсу 2 групи спеціальності маркетинг теж відвідали гостьову лекцію на тему: “Інформаційні технології у страхуванні”.
Лектор у своєму виступі розповідав, що за даної ситуації в Україні ми не зможемо швидко відновити або ж побудувати всі заводи та відновити інфраструктуру, а от інформаційні технології доступні прямо зараз – адже українські програмісти одні з найкращих.



   Тому застосування новітніх технологій та інновацій – шанс для страхового ринку стати кращими в Європі по основним показникам діяльності.


   Лектор розповів про взаємодію із НБУ та про повернення до класики страхування з новітніми технологіями, про систему прав на основі ролей та АРІ з захищеним протоколом. Розповів як формується агрегатор та клієнтські сервіси, як формується Договір страхування. Зупинився на корпоративному страхуванню вантажів.



   Зупинився на нововведеннях щодо правил обліку та звітності, а саме що страхова звітність не формується та не подається НБУ. НБУ отримає значення по окремих показниках шляхом веб записів до страхових систем страховиків, окремо фінансова звітність для НБУ не формується та не подається. НБУ отримає фінансову звітність з Хабу НКЦПФР. Ознайомив нас із інформацією, що незабаром відбудеться розділення страхового та бухгалтерського блоку. Тобто відбудеться очищення бухгалтерії від страхування, відбудеться зміна парадигми з бухгалтерії на страхування та відбудеться перехід від бухгалтерських нарахувань до підписаних брутто премій по кожному полісу та відбудеться остаточна відмова від програми 1С. Показав як це буде відбуватися на практиці.




   Дякуємо за цікаву, інформаційно насичену лекцію. Гадаємо ця зустріч стала чудовою можливістю для здобувачів освіти, викладачів, та всіх зацікавлених осіб дізнатися більше про сучасні тенденції та інновації в сфері використання ІТ у страхуванні.

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook