Залишаймося гідними своїх Героїв

29 лютого 2024 року

IMG 0519    Десять років минуло від подій Євромайдану, коли злочинна влада намагалася силою знищити мирний протест українського народу, який відстоював своє право йти європейським шляхом. Було заплачено дуже високу ціну за свободу, гідність, демократичні цінності – «людські життя».

  20 лютого Україна вшановує Героїв Небесної Сотні. Саме тоді загинуло найбільше учасників Євромайдану від карателів злочинного режиму – 48 осіб. Серед них і наш студент Герой України Устим Голоднюк.

IMG 0470Як з’ясувалось пізніше, усі вони були першими загиблими Героями російсько-української війни, своїм життя врятували країну від поглинання російськими імперіалістами. Також варто пам'ятати, що 20 лютого 2014 року – перший день відкритої війни російського агресора проти України.

 

«Все починалося з Майданів. Вибороли, вистояли, захищаємо від рашистів рідну країну. У цій боротьбі під час Революції Гідності та російсько-українській війні, що триває, утвердилася, зміцнилася українська нація.

IMG 0438IMG 0423Події на Майдані у Києві впродовж грудня 2013 – лютого 2014 років стали часом справжнього утвердження в українському суспільстві Конституційних прав та свобод. Українці довели, що саме Народ є джерелом влади, саме воля та інтереси людей є найвищою цінністю в державі, а інститути та структури влади мають бути підзвітними народу і виконувати свої функції в інтересах народу, але ніяк не навпаки. Спроба узурпації влади, авторитарні й диктаторські методи управління не є, і не можуть бути прийнятними для українців.

IMG 0519IMG 0457IMG 0434IMG 0428    Захід розпочала голова наукового комітету студентського самоврядування інституту Вікторія Остап`юк провівши історичний екскурс передумов виникнення Майдану. З доповіддю на тему: «Устим Голоднюк-Герой Небесної сотні» виступила студентка групи О-21Б Ірина Данилів.

IMG 0441IMG 0459IMG 0529IMG 0479Історію Майданів ніхто не знає краще, як очевидці. Спогадами про участь у протестних акціях, що проходили на Бережанському, Київському та Донецькому майданах, поділилися: Галина Проців, керівниця волонтерського центру «Бережани» громадського обєднання «Бережанський майдан», Петро Кузів, Борис Парасюк, Березін Володимир.

У рамках круглого столу були продемонстровані відеоряд «Лицарі незламного духу» підготовлений старшим викладачем кафедри машиновикористання та технологій в сільському господарстві Олегом Кириком, фото світлини Бережанського майдану зібрані його активістом Борисом Парасюком.

IMG 0498IMG 0530    Протягом дня проведення тематичних заходів, були зібрані кошти на ЗСУ та передані бережанським волонтерам.

    Боротьба українців за свободу та європейське майбутнє отримала визнання багатьох авторитетних представників міжнародної спільноти. Зокрема у 2015 році Джо Байден, чинний президент, а на той час віцепрезидент США, коментуючи події на Київському майдані Незалежності, сказав: “…Небесна Сотня заплатила найстрашнішу ціну патріотів… Їхні кров та мужність дають українському народові другий шанс на свободу”.

IMG 0422   Загалом основна наша мета – зберегти пам’ять про Майдан та вшанувати загиблих Героїв Небесної Сотні».

Слава Україні та Героям- Захисникам України!!!

Вічна Слава Героям Небесної Сотні!!!

Відділ гуманітарної освіти, виховання і студентських справ

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook