І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з Інформатики для економічних спеціальностей 2024: підводимо підсумки

28 лютого 2024 року

Відповідно до розпорядження декана факультету інформаційних технологій №4 від 12.02.2024 р. за проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з Інформатики для економічних спеціальностей у 2024 відповідали науково-педагогічні працівники кафедри інформаційних систем і технологій: професор кафедри Олена КУЗЬМІНСЬКА та доценти Максим МОКРІЄВ, Євгеній СТАРИЧЕНКО й Михайло САДКО.
Для проведення олімпіади, яка проводилась цього року дистанційно, було створено електронний навчальний курс (https://olympus.nubip.edu.ua/course/view.php?id=25), з можливістю самореєстрації студентів, здійснено розсилку запрошень учасникам та забезпечено онлайн підтримку основних процесів проведення олімпіад від реєстрації учасників до «видачі» відзнак та дипломів.
До участі в олімпіаді зареєструвалось 16 студентів, з них: 3 студенти з факультету інформаційних технологій та 13 студентів з економічного факультету. При цьому слід зазначити, що серед 16 зареєстрованих учасників були студенти І курсу (12 студентів) та ІІ (4 студенти), що, в свою чергу, відобразилось на результатах.
26.02.2024 року о 14.45 учасники й організатори розпочали онлайн зустріч з організаційних питань: погодили умови проведення, дотримання принципів академічної доброчесності та формат комунікацій.

Також викладачі представили учасникам короткий огляд завдань олімпіади. Всього за 3 години студентам пропонувалось виконати 4 завдання і кожен з авторів завдань наголосив на особливостях їх реалізації. Студенти мали змогу задати уточнюючі запитання чи написати їх у чаті.

Більше того, Максим МОКРІЄВ пояснив, як буде здійснюватись оцінювання робіт та визначення переможців, адже ми діємо фахово (кожен автор перевіряє свої завдання та надає студентам коментарі) та прозоро (результати кожного учасника доступні для перегляду усім).
В результаті, жодне завдання не лишилось поза увагою учасників олімпіади. Але студенти здали на перевірку різну кількість завдань, у процесі їх розв’язування продемонстрували різні підходи, були подані й часткові рішення. Все це вплинуло на остаточні результати та визначення переможців.

Отже, вітаємо переможців олімпіади з інформатики для економічних спеціальностей 2024 та їх керівників:
І місце виборола студентка І курсу економічного факультету (освітня програма: Фінанси, банківська справа) Іваненко Анна Олександрівна 
ІІ місце поділили між собою студенти ІІ курсу факультету інформаційних технологій
- Дворник Борис Борисович (освітня програма: Економічна кібернетика);
- Терлецька Ілона Олегівна (освітня програма: Цифрова економіка).

Хочемо подякувати усім учасникам олімпіади 2024, серед яких переважна більшість – це студенти І курсу, та побажати подальших успіхів! А переможці вже можуть ділитись власними успіхами, адже онлайн відзнаки вже доступні в електронному курсі для поширення.

Дякуємо керівнику центру дистанційних технологій навчання Максиму Мокрієву за сучасний онлайн супровід олімпіади, представникам організаційного комітету за фаховість і командну взаємодію, адже найсучасніші технології можуть стати ефективними лише в руках професіоналів.


Олена КУЗЬМІНСЬКА,
професорка кафедри інформаційних систем і технологій

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook