ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ ДО НАВЧАЛЬНИХ ЗАНЯТЬ РІЗНОГО ТИПУ ТА ЗАОХОЧЕННЯ ДО УЧАСТІ У ГРОМАДСЬКОМУ ЖИТТІ ФАКУЛЬТЕТУ

27 лютого 2024 року
26 лютого на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК, в рамках кураторської години, зі здобувачами вищої освіти 1 курсу  1 групи  під керівництвом куратора Бровенко Т.В. проведено зустріч, яку були присвячено питанням організації освітнього процесу, безпечного навчання та проживання в гуртожитку під час війни, психологічної підтримки оточуючих у складний період.
Важливим блоком питань є заохочення студентів до  участі у громадському  житті, творчій та спортивно-масовій діяльності та  вплив  основних досягнень на рейтинг успішності студентів у  частині  додаткових балів і ряд інших організаційних питань.
Перший рік навчання студентівна факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК є  складним з точки зору нової організації навчання та форм зв’язку з факультетом,  деканатом, кафедрами та іншими структурними підрозділами. Комунікація студентів з наставником академічних груп  є доцільною  та  потрібною. Це важливий  елемент навчального процесу і соціальної комунікації.
Насправді, більшість студентів тримають рівень «не впадати у відчай», але час бере своє. Деякі студенти висловлюються про безпечні умови навчання, деякі про проживання в гуртожитку. Але наша підтримка як наставників їм надто потрібна (мої власні спостереження).
Звісно всі ми не психологи, але ми мусимо робити загальну справу – допомагати і підтримувати того, хто цього потребує і у навчанні, і у побуті й різних сферах, де ми можемо бути корисними.
 На фото  епізоди кураторської години, яка  була запланована з метою  роз’яснення та стимулювання студентів до  участі у діяльності органів студентського самоврядування та соціальної роботи,  допомоги в організації університетських та факультетських заходів.  
Не менш важливими є  участь  в роботі  профбюро факультету, допомога в організації та проведенні заходів, що проводить  студентська рада гуртожитків; участь у творчій та спортивно-масовій  роботі університету, факультету, кафедр.
На даний час - час війни, підтримка не є зайвою. Особисто хочу зазначити, що відношення студентів до багатьох речей зараз змінилось. Здобувачі вищої  дійсно потребують не тільки кураторської години, а  простої необхідності у спілкуванні, увазі чи просто присутності старшого колеги (якими ми викладачі і є) з метою підтримки чи просто схвалення думки.
Будемо триматись один одного. Слава Україні.
Куратор 1 групи 1 курсу

                                                                                                            доцент Бровенко Т.В. 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook