ГОТУЄМОСЯ ДО УЧАСТІ В КОНФЕРЕНЦІЯХ

26 лютого 2024 року
Розвиток студентської молоді безпосередньо пов'язаний із активною формою їх спілкування та обговорення результатів наукових досліджень на конференціях.

Студентські конференції проводяться  в багатьох  навчальних  закладах. Тому члени гуртка «Економіст» беруть активну  участь в різних заходах свого або іншого ВНЗ, де здобувають свою першу наукову практику. Складаючи доповідь на задану тему, юний дослідник отримує набагато більше, ніж він на той момент може оцінити. Якою ж є користь від участі у конференції? Як правильно підготувати доповідь, зробити акцент на головних, але цікавих моментах, підібрати вдалі формулювання, виявити причинно-наслідковий зв’язок між блоками,  саме такі та інші питання обговорювалися на засіданні гуртка, керівником якого є доцент кафедри економіки Людмила Степасюк.  

 

Слухаючи попередні варіанти доповідей Людмила Михайлівна  зазначила, що недостатньо знати суть своєї доповіді, потрібно ще й вміти грамотно її обґрунтувати.  Дуже важливо перевірити достовірність і актуальність інформації, особливо статистичні дані та замітки в Інтернеті. Встановити ступінь надійності джерела –  вміння, яке обов’язково стане в нагоді в подальшому.
 
 
Керівник гуртка нагадала відомий вислів: «Стислість - сестра таланту» показує, як важливо вміти висловлювати думки лаконічно і зрозуміло. Отже ,  побажаємо нашим студентам гідно представити результати своїх досліджень на наукових конференціях.
Керівник гуртка «Економіст»
Людмила СТЕПАСЮК
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook