Навчальна практика із Плодівництва-2024

1 березня 2024 року
Агрономічна дослідна станція Національного університету біоресурсів та природокористування України

 Аронія, калина, груша, яблуня - а які ще плодові культури ви знаєте? Унікальний сад нетрадиційних культур знаходиться всього в годині їзди від Києва в Агрономічній дослідній станції. Тут з першим весняним промінням прокидаються сплячі бруньки на деревах. А біля них вже рояться бджолиними хмарами студенти НУБІП України, адже саме час проводити до ладу сад - омолодити, нормувати врожай ...
Трішки зусиль і вже через декілька місяців сад забуяє святковим цвітом.

 

Настав час прокидатися від зимової сплячки та готуватися до чарівного квітування вишень, черешень, яблунь і персиків. А влітку нас чекатимеме вишукана насолода сонячними, дозрілими плодами, які рясно обдаровують нас смаком і вітамінами. Звучить дуже привабливо, але чи всі ви знаєте, скільки любові, турботи та наполегливої праці вкладено в кожний плід? Про це можуть детально розповісти студенти третього курсу спеціальності 201 "Агрономія" Агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України.

Студенти успішно завершили курс лекцій та практичних занять з предмету "Плодівництво" в університеті. Зараз під моїм керівництвом вони здійснюють навчальну практику з плодівництва та готують сад в "Агрономічній дослідній станції" до настання весни. Кожен сад потребує уваги та догляду, особливо в перші весняні дні, коли ідеальний час для проведення обрізки, омолодження та формування майбутнього врожаю.

Як керівник практики, я охоче вступав у дискусії зі студентами і ми разом визначали правильність та доречність окремих операцій.

 

 Всі студенти в захваті від практики, особливо через сонячний безвітряний день, що додавав позитивних вражень.

Навчальна практика лише почалася та обіцяє бути захопливою і цікавою, а результати цієї роботи ми зможемо оцінити за врожайністю саду у цьому році.
Вам теж цікаво? Доєднуйся до нашої групи в instagram

Олександр Гаврилюк,
керівник навчальної практики,
асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook