Профорієнтаційна робота кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин

1 березня 2024, 15:00

  Вибір майбутньої професії - один з найважливіших кроків у житті, оскільки від цього залежить, як складеться майбутнє і вже за декілька місяців десятки тисяч випускників постануть перед цим вибором. Як же зробити його правильно? Є гарний вислів китайського мудреця Конфуція: «Оберіть собі роботу до душі і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті». Адже майбутня професія і робота – це не лише матеріальний статок, але і реалізація свого потенціалу, амбіцій і отримання задоволення від справи, якою займаєшся. Саме тому, роблячи цей вибір, необхідно зважити всі «за» і «проти» обраної професії і «приміряти її на себе». І саме для цього існує профорієнтація, коли майбутній вступник може отримати вичерпну інформацію про професії і зробити свій вибір. Саме з такою метою Людмила Кава, доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин відвідала середню загальноосвітню школу №223 в м. Київ і розповіла учням 11 класу про факультет захисту рослин, біотехнологій і екології та спеціальності 202 «Захист і карантин рослин», 101 «Екологія» та 162 «Біотехнології та біоінженерія».


  В ході зустрічі випускники були ознайомлені з короткою інформацією про НУБіП України, наголошено, що при успішному вступі і навчанні в університеті їх чекає цікаве і захоплююче студентське життя, закордонні практики, програми академічної мобільності та можливість отримати подвійний диплом, а також можливість навчатися англійською мовою, а після закінчення університету - актуальність на ринку праці та перспективи працевлаштування. Окрім цього було наголошено на перевагах участі у Всеукраїнській Олімпіаді, оскільки, окрім додаткових балів, це є своєрідним «тренуванням» перед НМТ.


  Є вираз, що «щастя – це коли ранком хочеться йти на роботу, а після роботи – додому», щиро віримо, що обравши наш ВУЗ і отримавши в ньому професію, в майбутньому Ви станете щасливою людиною!:))
  Висловлюємо вдячність за організацію зустрічі з учнями середньої загальноосвітньої школи №223 директору Ірині Миколаївні Олійник та заступнику директора з виховної роботи Жанні Олексіївні Лолі.

Людмила Кава,
доцент кафедри ентомології,
інтегрованого захисту та карантину рослин 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook