Зустріч зі студентами енергетиками Прилуцького технічного фахового коледжу

27 лютого 2024 року

 

Протягом багатьох років Прилуцький технічний фаховий коледж не лише є провідним у Чернігівській області, але також має широку репутацію за її межами завдяки високій якості підготовки фахівців у галузі енергетики. Завдяки високому рівню освіти, що отримують його випускники, коледж створює сприятливі умови для розвитку їхніх професійних навичок та здібностей. Активна підтримка різноманітних заходів з профорієнтації допомагає студентам краще розуміти свої майбутні професійні перспективи. Цей факт підтверджується значною кількістю випускників, які обирають подальше навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

26 лютого 2024 року в стінах коледжу відбулася зустріч, учасниками якої були директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун, доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Вячеслав Васюк, доцент кафедри інженерії енергосистем Андрій Петренко, та майбутні випускники відділення "Електричної та комп’ютерної інженерії" та викладачі коледжу. Головна мета цієї зустрічі полягала в інформуванні учасників про особливості вступної кампанії 2024 року та розкритті переваг та особливостей навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

 

 

 

Вячеслав Васюк детально представив учасникам особливості підготовки студентів за освітньою програмою "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" на спеціальності 141 - Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. Також, студентам було надано ретельне пояснення щодо особливостей вступної кампанії 2024 року, включаючи обов'язкову умову позитивних результатів складання ЗНО або НМТ для подачі документів на конкурсну пропозицію на базі ОС "Фаховий молодший бакалавр".

Потенційним вступникам було представлено докладну інформацію про можливість запису на підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань. Випускники цих курсів можуть отримати до 10 додаткових балів під час вступу до університету, що стане важливим конкурентним перевагою у вступному процесі. Крім того, було повідомлено про проведення Всеукраїнських олімпіад НУБіП України. Участь у цих олімпіадах надає можливість додатково перевірити свій рівень знань перед складанням Національного мультипредметного тесту, який буде основним критерієм відбору під час вступної кампанії 2024 року.

 

 

 

Під час зустрічі студенти виявили значний інтерес до різноманітних аспектів, пов'язаних із вступом до університету. Вони активно задавали запитання щодо визначення конкурсного балу при вступі та цікавилися можливостями проживання та соціально-побутовими умовами у студентських гуртожитках. Крім того, вони висловлювали інтерес до режиму навчання та інших аспектів, що стосуються їхнього студентського життя та академічної діяльності.

Студентам було надано можливість взяти участь у лабораторному занятті з використанням тепловізора Trotec infrared camera IC085LV та виконати роботу з дослідження способів тепловізійного контролю теплового стану електрообладнання. Це дозволило їм розширити свої знання в цій області та отримати практичний досвід, який стане корисним у майбутній професійній діяльності.

 

 

 

Особлива подяка співробітникам коледжу, зокрема директорові Павлу Чернікову, заступнику директора з навчальної роботи Вікторії Дронь, завідувачці навчально-виробничої практики Ніні Науменко, завідувачу відділення "Електрична та комп'ютерна інженерія" Олександру Іващенку, викладачу Світлані Яцелі за участь у підготовці заходу, а також викладачам, які були присутні на заході: Ігорю Бондаренку, Вячеславу Синенку та Олегу Циганку.

Бажаємо успіхів Прилуцькому технічному фаховому коледжу! Нехай він і надалі залишається прикладом ефективної освітньої установи, що готує якісних фахівців. Випускникам - успішного вступу до НУБіП України та вдалих кар'єрних досягнень у сфері електроенергетики. Нехай кожен їхній крок приносить нові знання, досягнення та радість успіху!

 

Вячеслав ВАСЮК
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook