Студенти 1, 3 груп I курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології відвідали Музей анатомії НУБіП України

1 березня 2024, 10:00

  В останній, напрочуд сонячний день зими студенти 1 та 3 груп I курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» відвідали чудовий Музей анатомії на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка.


  Дуже цікаву та пізнавальну екскурсію провів доцент кафедри Микола Михайлович Стегней, який ознайомив студентів із унікальними експонатами музею. Із захопленням студенти розглядали опудала та скелети різних тварин; хобот та вуха слона Боя, який мешкав у Київському зоопарку; внутрішні органи тварин: серце коня, язик тигра, печінку, шлунок, легені різних тварин; череп людини тощо.

 


  На сьогоднішній день в музеї зібрано понад 1,5 тис. анатомічних експонатів, є навіть 26-ти метровий скелет синього кита, якому не знайшлось місця в Національному науково-природничому музеї НАН України, а в нашому музеї знайшлось!

 

 

  Цікавими та екзотичними експонатами музею можна насолоджуватись не один день, особливо якщо майже про кожен почути незвичайно вагому оригінальну інформацію. Наприклад про те, що на кафедрі запроваджена новітня технологія виготовлення анатомічних препаратів – пластинація або полімерне бальзамування. За допомогою цього методу створено різні експонати, з якими студенти могли ознайомитись і навіть відчути їх на дотик.

 


  Чудове враження на студентів справило оздоблення музею, оформлення кабінетів, аудиторій, коридорів, що було виконано співробітниками кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка та студентами різних років. Різьблені і розписні двері, неймовірно оформлені стіни, рукомийник у вигляді кінських голів, картини. Одна з них – груповий портрет завідувачів кафедри різних років за спільною роботою особливо привертає увагу.

 

 Микола Михайлович розповів студентам про історію створення музею, його основоположників, завідувачів кафедри з початку її заснування та про науковців сьогодення, які продовжують зберігати та примножувати його надбання.

 
  Щиро дякуємо Миколі Михайловичу за чудову екскурсію. Ми отримали незабутні враження!

 

Ольга Дмитрієва,
куратор I курсу 1 групи спеціальності 202 «Захист та карантин рослин»,
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook