Знання англійської мови розширює власні горизонти

4 березня 2024 року

З ранніх років кожна доросла людина обов’язково опановує хоча б одну з мов – рідну, ту, якою розмовляють у неї на Батьківщині. І саме вона стає провідником, який супроводжує її протягом всього життя. Проте, подорослішавши, з різних боків лише й чути: «Вивчайте іноземні мови! Від того, наскільки добре ви володітимете цією навичкою, буде залежить якість вашого майбутнього життя». Цю фразу чули, мабуть, усі.

Зараз все більше і більше українців прагнуть поїхати за кордон - за новим досвідом, емоціями, новими життєвими викликами тощо. Одним із варіантів потрапити студентам та молодим українським науковцям за кордон - є спеціалізовані гранти, фонди та програми стипендій, де головною умовою - є базове володіння англійською мовою.

Однією з таких нових програм для українських науковців, яку щойно запустили у 2024 році є #ScienceForUkraine Micro Travel Grant Programme. Наразі, наскільки це можливо, необхідно посилити присутність українських вчених на міжнародній науковій арені. Ця програма надаватиме до 500 євро на грант, допомагаючи покрити витрати на проїзд, проживання та участь вчених, які працюють в українських університетах.

  

Конкурс Micro Travel Grant 2024 (MTG2024)

MTG призначені для підтримки відповідних українських науковців в участі в міжнародних конференціях, покриваючи витрати до 500 євро.

1. Цілі та сфера застосування MTG

Гранти Micro Travel Grants of Science For Ukraine мають на меті сприяти інтеграції відповідних українських науковців у міжнародну/західну наукову систему шляхом участі в конференціях на місці або онлайн. Гранти покривають прийнятні витрати до 500 євро.

2. Приймання заявок

Щоб мати право подати заявку та отримати MTG, заявники повинні:

▪️ Брати активну участь у дослідженнях;
▪️ Бути афілійованим у відповідній українській організації (українські університети, науково-дослідні інститути НАН України, наукові архіви, музеї та бібліотеки) у формі оплачуваної чи неоплачуваної зустрічі;
▪️ Бути першим автором дослідницької роботи, яка була запрошена для презентації на міжнародній конференції, симпозіумі чи семінарі у формі усної доповіді чи стенда;
▪️ Використовуйте MTG для власної вигоди, а не для когось іншого (наприклад, товаришів по команді, студентів тощо);
▪️ Подати заявку на заходи, які мають явне значення для кар’єрного розвитку аплікантів;
▪️ Подати заявку на заходи, що відбуваються щонайменше через 30 днів після дати подачі заявки та не пізніше 1 жовтня 2024 року;
▪️ Мати банківський рахунок у країні, на яку не поширюються обмежувальні заходи, запроваджені Європейським Союзом щодо грошових переказів;
▪️ Вміти спочатку покрити витрати на заплановану подію з особистих ресурсів, а потім подати ці витрати на відшкодування.

Крім того, є три додаткові правила:

▪️ Поточні стипендіати MSCA або MSCA4Ukraine, які мають MSCA зі спеціальною статтею бюджету для заходів і зустрічей, мають право лише у виняткових випадках, для яких необхідно надати розумне обґрунтування.
▪️ Особа може отримати лише один MTG протягом дванадцяти місяців, починаючи з дати подання першої заявки на пізніше затверджений MTG.
▪️ Гранти не можуть бути присвоєні ретроспективно, і тому заявники не можуть подати заявку на MTG для відвідування події, яка вже відбулася.

MTG не охоплює і не покриває:

▪️ науково-педагогічні візити
▪️ заходи чи зустрічі, організовані роботодавцем заявника (або потенційним роботодавцем);
▪️ зустрічі, організовані проектом або консорціумами, в яких працює (чи збирається працювати) заявник;
▪️ заходи, що фінансуються Європейською Комісією;
▪️ події, які вже надають спеціальні гранти на подорожі для дослідників з України.

Щоб подати заявку на отримання MTG, зацікавлені заявники повинні:

▪️ Заповнити онлайн-анкету;
▪️ Подати заявку принаймні за 30 днів до початку заходу.

Організатори зобов’язуються перевірити та оцінити заявки протягом 3 тижнів. Для кожного раунду MTG «Наука для України» визначатиме кількість заявок, які можуть бути надані на основі бюджету, доступного для MTG. Перевірка та оцінка заявок складається з 3 етапів, які відбуваються протягом перших 3 тижнів місяця, наступного за місяцем подання заявки:

▪️ Перевірка відповідності заявників та заявок;
▪️ Оцінка заявок;
▪️ Валідація Комітетом з нагороди Науки для України MTGs.

Після цього апліканти будуть проінформовані про результати. Якщо ви хочете дізнатися більше інформації про даний грант та подати заявку, перейдіть за цим посиланням https://scienceforukraine.eu/mtg.

Сподіваюсь, що подібні гранти та програми надихатимуть та спонукатимуть українських вчених до більшої активності та прояву себе і власних досліджень на світовій освітній та науковій арені.

 

Інна КЛЕПКО,

асистент кафедри англійської філології

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook