Кафедра біохімії і фізіології тварин провела цікаві майстеркласи для випускників Боярської ЗОШ №1

4 березня 2024, 12:12
ФВМ НУБіП України

   1 березня на факультеті ветеринарної медицини пройшов день відкритих дверей. У рамках цього заходу кафедра біохімії і фізіології тварин гостинно відкрила свої двері для одинадцятикласників Боярської загальноосвітньої школи № 1, з якою кафедра підтримує тісні зв'язки вже не один рік.

   Так нещодавно факультет ветеринарної медицини та безпосередньо кафедру біохімії і фізіології тварин відвідали директор школи Крістіна Юрченко та голова батьківської ради Олена Бондар.

   Сьогодні школярі приїхали до нас у супроводі соціального педагога Алли Вовчок. Кафедра біохімії та фізіології тварин запропонувала для школярів два цікавих майстер класи: з хімії та з біології.

   Майстер клас з хімії пройшов у 415 лабораторії за участі завідувача кафедри професора Віктора Томчука, професорів кафедри Лариси Кліх та Ігоря Калініна, доцентів Ольги Тупицької та Валерія Цвіліховського

   Наші гості із задоволенням занурились у цікавий світ хімічних дослідів, освоїли методи визначення кислотно-лужного стану, виконали цікаві дослідження методів виявлення окремих хімічних сполук.

   Не менш цікавим для майбутніх абітурієнтів став майстер-клас з «Біології». Науково-педагогічні працівники кафедри Дмитро Криворучко, Олена Журенко, Лариса Кладницька та Віталій Журенко продемонстрували методики визначення сили м’язів кисті рук (динамометрію), визначення об’єму легень, вимірювання артеріального тиску, пульсометрію, аускультацію серця кроля, мікроскопія пофарбованих мазків крові та визначення групи та резус-фактора крові людини. Школярі із зацікавленістю виконали дані дослідження та отримали нові знання.

 

   Ще одним із вражаючих моментів сьогоднішньої зустрічі був візит до Музею анатомії, який, безперечно, є унікальним. Завідувач кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, професор Олег Мельник та доцент Роман Бокотько розповіли про експонати музею. Експозиція цього музею вразила своєю різноманітністю та деталізацією.

 

   По завершенні цього майстер-класу Віктор Томчук ознайомив наших гостей з можливостями навчання на факультеті ветеринарної медицини, підготовчими курсами та університетською олімпіадою.

Віктор Томчук,
Лариса Кліх,
Дмитро Криворучко

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook