Професійний досвід і знання: відкрита лекція Голови ради директорів ГК «Світлотек»

4 березня 2024 року

Якісна підготовка майбутніх фахівців є головною метою будь-якого закладу освіти. Важливим елементом при підготовці є практична складова, яку можна забезпечити лише у співпраці із роботодавцями. При цьому важливим фактором є те, щоб студенти вже на перших роках свого навчання розуміли траєкторію своєї майбутньої кар’єри і усвідомлено освоювали освітні та професійні компетенції, виходячи зі своїх потреб і завдань. Зважаючи на це ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, активно долучає роботодавців до організації та реалізації освітнього процесу, в тому числі і проведенні відкритих лекцій.

Так, 29 лютого 2024 року на базі кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій відбувся важливий захід: відкрита лекція Голови ради директорів ГК «Світлотек» д.т.н., професора Монастирського Зеновія Ярославовича та ssm-менеджера компанії Герасименко Анастасії для студентів спеціальності 141 – Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка в рамках підписаного у 2023 р. Меморандум про співпрацю між ТОВ «Світлотек-Трейд» та НУБіП України.

Практична лекція топ-менеджера підприємства України, що займається електроосвітлювальним обладнанням мала на меті ознайомити студентів з сучасним станом галузі, його проблемами і перспективами, а також підходами до кар’єрного зростання та професійного розвитку.

Лекцію відкрив завідувач кафедри Окушко О.В., який висловив слова вдячності за участь і підтримку представників бізнесу в освітньому процесі, а також представив професора Монастирського З.Я. та Герасименко А. присутній аудиторії.

У своїй лекції проф. Монастирський З.Я. розповів про кар'єрні можливості для студентів, що забажають у майбутньому зосередитись на професійній кар’єрі за електроосвітлювальним напрямом в електроенергетичній галузі, а також презентував свою компанію, напрями її роботи і досліджень, основні проекти та перспективи розвитку. На своєму прикладі він продемонстрував як молоді фахівці можуть робити кар’єру, завдяки правильним крокам щодо обрання траєкторії навчання та наукових досліджень, наполегливості та працьовитості.

 

 

Лекція пройшла в атмосфері активного діалогу і обміну досвідом. Студенти мали можливість поставити питання професіоналу, отримавши відповіді та рекомендації від фахівця однієї із провідних компаній галузі.

 

 

На завершення лекції важливі слова вдячності були висловлені завідувачем кафедри Окушком О.В., який підкреслив значимість проведеного заходу для розвитку професійних навичок студентів і висловили свою вдячність професору Монастирському З.Я. за його внесок у освітній процес та розвиток майбутнього покоління спеціалістів.

 

 

Цей захід став чудовим прикладом продуктивної взаємодії між університетом, студентами та роботодавцями, створення міцного зв’язку для подальшого професійного розвитку та кар’єрного зростання наших студентів, а для самих студентів можливістю здобути неоціненний досвід та знання безпосередньо від практикуючого фахівця.

 

Окушко Олександр Володимирович,

завідувач кафедри електротехніки,

електромеханіки та електротехнологій


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook