Представники кафедри взяли участь в урочистій зустрічі, присвяченій ювілею Олександра Мороза

29 лютого 2024, 21:56
   80-річний ювілей відзначив корифей українського парламентаризму, двічі голова Верховної Ради України (1994-1998, 2006-2007), людина-епоха, державотворець Олександр Мороз, який має до нашого університету найбезпосередніше відношення. Він – випускник механіко-технологічного факультету і член наглядової ради НУБіП. І з нагоди ювілею він знову завітав до alma mater.

 

   Це не був офіційний захід, де віншували ювіляра – людину з величезним політичним досвідом. І не вечір, приурочений його творчому доробку. Це була просто зустріч – з юністю. І в прямому, і в переносному сенсі: знаний політик з ліричною душею у відвертій розмові спілкувався з нинішнім студентським поколінням – у Голосієві, де пройшла його студентська пора, починаючи з 16 років.

   Прекрасною візитівкою віншування став відеофільм, підготовлений творчою групою кафедри культурології. З екрана лунали найщиріші вітання від людей, які знають Олександра Олександровича багато років: ректора університету Станіслава Ніколаєнка, деканів механіко-технологічного факультету на різних етапах його розвитку – Дмитра Войтюка, Ярослава Михайловича і Вячеслава Братішка, надійних життєвих друзів Іллі Марчука та Валентини Демко.
 
   Блакитна зала третього корпусу, де вже зібралися нинішні студенти і однокурсники ювіляра, зустріла його піснею «З Днем народження!» у виконанні тріо «Тоніка». А ледь стихли останні акорди – пісню продовжили гучні оплески. Ще раз щиро привітавши Олександра Мороза, очільник університету Станіслав Ніколаєнко запросив його до слова.
  
    І якось непомітно вийшло, що і розмова про політику, і поезія, і спогади про роботу на виробництві – поєдналося в одну цікаву життєву сповідь. Підсумовуючи її, можна виокремити слова, звернені до молодого покоління України: майбутнє у ваших руках, тож не змарнуйте свого шансу. Плануйте власне майбутнє у поєднанні з історичним процесом, працюйте. Вчіться і тільки тоді Україна буде, і буде кращою!
  Завершальними у віночку віншувань стали виконання пісень на слова Олександра Мороза (чудовий романс «Заговори» від заслуженого артиста України доцента кафедри культурології Віктора Кавуна і «Додому» – від народного жіночого ансамблю «Октава») та велика черга бажаючих отримати автограф ювіляра на одній з його поетичних збірок. 

 

За матеріалом Ірини Майданюк та Валентина Обрамбальського

https://nubip.edu.ua/node/142660

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook