Кафедра соціальної роботи та реабілітації продовжує проведення відкритих занять

21 лютого 2024 року
Відповідно до графіку проведення відкритих лекцій у весняному семестрі 2023-2024 навчального року відбулося відкрите заняття доктора педагогічних наук, професора Тверезовської Ніни Трохимівни на тему: «Генеза етичних концепцій. Сакральні джерела загальнолюдської моралі».
 
До відкритої лекції крім студентів долучились науково-педагогічні працівники кафедри та всі бажаючі як в режимі офлайн, так й онлайн.
Під час лекції були розглянуті ключові аспекти, такі як етика соціального працівника. Розглядаючи історіографію етики, було вдало поєднано філософські аспекти з діяльністю соціального працівника. Моральні якості порівнювались від зародку цивілізації до сьогодення, На конкретних прикладах відбувалось розв’язання соціально-педагогічних задач, що сприяло кращому засвоєнню матеріалу. 
Використання лекторкою різноманітного презентаційного матеріалу, дозволило ефективно комбінувати розповідь з використанням слайдів. Відмінною особливістю було те, що протягом всього заняття утримувалась стійка увага здобувачів. Використання мультимедійної презентації значно покращило зрозумілість, логічність і повноту представлення матеріалу під час лекції.
Дискусія дозволила студентам самостійно дійти висновку.
Закріплення пройденого матеріалу відбулося у вигляді інтерактивної вікторини, яка містила 5 блоків. Кожний блок містив по 5 запитань різного рівня складності. Запитання оцінювались відповідно від 10 до 50 балів. Здобувачі вищої освіти були поділені на 3 групи. Найуважнішими та активними було проголошено групу під керівництвом Родіонової Марії (група СР-22001б), яка й посіла перше місце. Друге місце отримала група під керівництвом Кузьміна Івана (група СР-22002б), і нарешті, третє місце посіла команда, головою якої була Волошин Олена (група 23001б СК).
Присутні позитивно оцінили проведену лекцію, відзначили високий освітній рівень володіння матеріалом, різноманітність методів і прийомів її подання. Відкрите заняття отримало схвальні відгуки як колег, так і студентів. Після завершення заняття викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття.
доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Людмила ЧЕКАЛЬ
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook