Стартувала Літня школа в рамках проєкту Ecotwins

5 березня 2024 року
   Розпочалася двотижнева літня школа в рамках проєкту HORIZON EUROPE, ECOTWINS «Розвиток дослідницького потенціалу та підвищення кваліфікації і навичок групи дослідників НУБіП України з агроекологічної інтенсифікації галузі рослинництва». 

   Взяли участь в "Summer School in Sustainable Agriculture Practices and Capacity Building Workshop for Scientific Writing" понад 70 студентів з  Національного університету біоресурсів і природокористування України з числа аспірантів та співробітників. Серед них представники різних факультетів: агробіологічного, економічного, захисту рослин, біотехнології та екології, механіко-технологічного, тваринництва та водних біоресурсів та інші.
   Зустріч проходить в бізнес школі в м. Барселона (Іспанія) ESCI-UPF. Особисто приїхали сюди 4 представники університету: Олена Піковська, доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули, Ольга Кравченко, доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води, Богдан Мазуренко, асистент кафедри рослинництва, та Ірина Шпакович, аспірант кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського. Онлайн до Літньої школи долучилося 68 учасників, кожен з яких отримає сертифікат учасника.
   Приємно відзначити одним із лекторів літньої школи буде координатор проєкту Ecotwins, декан агробіологічного факультету, Оксана Тонха
   Перший день зустрічі пройшов в дуже приємній атмосфері. В стінах університету студентів зустрів ректор зустрічаючого університету Albert Carreras, який привітав нас зі словами «Welcome to Barcelona in ESCI-UPF». 
   Розпочалися заняття з лекції Ivã Guidini Lopes. Він виступив з темою «Recycled nutrients including composting». Ivã розповів про важливість органічної речовини в ґрунті, правильність приготування компостів. Зацікавила інформація про різноманітність компостів, зокрема це отримані за допомогою комах. Наступною не менш цікавою темою була «Sustainable Cultivation».
   Наступним лектором був Bahadur Ghaley. Він виступив з темою «Pea-barley Intercropping». Ця тема була особливо цікавою, адже вона побудована на дослідженнях, що проводяться в польових умовах в рамках проєкту. По завершенню лектор дав невеличке завдання на наступний день: це обговорення статті, написаної за результатами досліджень Ecotwins.
  Кожен виступ супроводжувався дискусіями, учасники охоче задавали запитання щодо хвилюючих питань.
    В кінці дня ми не лише обмінялися контактними даними,а й презентували невеличкі подарунки-сувеніри з України.
    А особливе захоплення у присутніх викликали українські вишиванки. 
   Літня школа в ESCI-UPF в рамках проєкту Ecotwins обіцяє бути цікавою. Всі учасники в приємному передчутті.
  Детальніше про проєкт можна дізнатися на офіційному сайті (ecotwins.eu/en/) або слідкувати в соціальних мережах:
   
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook