Підвищення кваліфікації працівників соціальних служб із різних куточків України на базі НУБіП України

8 березня 2024, 22:45

   Відповідно до Договору про співпрацю між громадською організацією «Ліга соціальних працівників України» та Національним університетом біоресурсів і природокористування України, на базі Навчально-наукового інституту неперервної освіти і туризму НУБіП України, 28 лютого 2024 року розпочалося двотижневе навчання за Програмою підвищення кваліфікації працівників соціальних служб, які забезпечують супервізію ведення випадків фахівцями із соціальної роботи. 

   Навчання проводили науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи та реабілітації НУБіП України у співпраці із практикуючим супервізором Київського міського центру соціальних служб – Любов’ю Лоріашвілі. Учасники, отримавши теоретичні знання та практичні навички, яких набудуть під час навчання, зможуть володіти уміннями працювати різними інструментами під час проведення індивідуальної чи групової супервізії; виявляти потреби у здійсненні супервізії чи попередження емоційного вигорання та покращувати взаємодію всіх залучених у процес надання соціальних послуг в громадах, а також підвищувати компетентність фахівців із соціальної роботи. 
    Про важливість і корисність підвищення кваліфікації фахівців із соціальної роботи з різних областей України свідчать їх відгуки. 
   Запорізький обласний центр соціальних служб, Валерія Плечищева: «Вдячна за змістовне навчання та влучні приклади з практики. До вподоби залучення профільних спеціалістів з тем про інклюзію та професійне вигорання. Дуже ціную структурованість у даному навчанні, а саме подача теоретичного матеріалу разом із роботою в сесійних залах, виконання практичних вправ та домашніх завдань. Цей тренінг наситив мене не лише обізнаністю стосовно ведення супервізії, а й мотивує на реалізацію супервізії в робочому просторі на постійній основі! Велика подяка за актуальне навчання!»
   Чернівецький обласний центр соціальних служб, Мирослава Ткачук: «Щира дяка за організоване навчання! Адже ці два тижні будуть великим підспір'ям у роботі. Дуже важливо мати джерела поповнення інформації і ресурсів! Було корисно, пізнавально і дуже необхідно! Дякую!»
   Донецький обласний центр соціальних служб, Вершиніна Оксана Сергіївна: «Враження позитивні!!! Отримала багато цінної інформації, дещо повторила, проаналізувала себе) Дякую!»
   Дніпропетровський обласний центр соціальних служб, Назаренко Вікторія Володимирівна: «Навчання відбувалося у теплій дружній атмосфері підтримки. Дякую тренерам»
   Миколаївський обласний центр соціальних служб, Біла Ольга Романівна: «Вдячна за навчання, за структуровану інформацію та легкість подачі цієї інформації. Завжди класно навчатись у кращих!»
   Азаркіна Олена Володимирівна: «Дуже вдячна організаторам за корисне навчання Враження чудовi. Багато цікавих вправ,інформації»
   Чернігівський обласний центр соціальних служб, Голік Марія: «Для мені цікавим було спілкування, обмін досвідом, досвід тренерів»
Волинський обласний центр соціальних служб, Денисюк Іванна Ярославівна: «Вся отримана інформація була структурована, змістовна та корисна. Дякую!»
   Тернопільський обласний центр соціальних служб, Легета Тетяна: «Велика подяка усім організаторам та спікерам за   проведені змістовні зустрічі під час яких  було отримано багато корисної, цікавої інформації! Дякую!»
   Полтавський обласний центр соціальних служб, Дзюба Ірина та Помогайбо Оксана: «Дуже сподобалась техніки: дерево та вірш про себе. Вдячні за звернення уваги на нормативний документ щодо проведення супервізії. Задумалися про власні стилі проведення супервізії та будемо працювати над їх варіативністю. ДЯКУЄМО». 
   Житомирський обласний центр соціальних служб, Варчук Оксана Анатоліївна: «Дуже дякую всій команді тренерів за отримані знання, а учасникам за їх безцінний фідбек. По завершенню кожного навчального дня відчувала себе наснаженою, вмотивованою та трішки рішучішою. Впевнена, що завдяки отриманій інформації, зможу бути корисною іншим надалі у своїй трудовій діяльності» 
   Львівський обласний центр соціальних служб, Світа Христина Іванівна: «Дуже дякую за навчання!Враження найпозитивніші!!! Багато корисної та цінної інформації!!! Величезна подяка тренерам за змістовність та за практичні  завдання в групах!»
   Хмельницький обласний центр соціальних служб, Мельник Наталія Валентинівна: «Дякую за підвищення кваліфікації. Черговий раз підтвердила думку, що супервізія – це надзвичайно важливо для спеціалістів, які працюють у сфері людина-людина. Під час підвищення кваліфікації поновила знання щодо форм та методів проведення супервізії. Особливо дякую за заняття з теми попередження емоційного вигоряння. Було приємно отримати заряд позитивної енергії»
   Волинський обласний центр соціальних служб, Ковальчук Ольга: «Навчання змістовне, сподобалось практичними вправами. Тренери супер. Вдячна організаторам»
   Київський міський центр соціальних служб, Шелест Наталія Олександрівна: «Отримала цінні знання та корисні інструменти для роботи, цікавий  обмін досвідом з колегами з усіх куточків України. Щиро вдячна організаторам і тренерам за цікавий матеріал»
   Львівський обласний центр соціальних служб. Наталія Руснак: «Щиро дякую за навчання! Все було супер: інформативно, цікаво та корисно!!!»
   Черкаський обласний центр соціальних служб, Шевченко Оксана Миколаївна: «Дякую за можливість оновити знання і отримання великої кількості нової інформації, практичний інструментарій із вправ для супервізії.Окреме спасибі за натхнення, позитив і за акцент на турботі для себе. Справді, ми можемо ділитись з іншими лише тим, що наявне у нас самих!»
   Київський міський центр соціальних служб, Сколобанова Юлія: «Навчання дуже змістовне, корисне і наснажуюче. Були представлені різноманітні техніки, інструменти, які можна використосувати в подальшій роботі щодо проведення супервізій. Отримали навички збереження себе, співробітників та отримувачів послуг. Дякую за те, що навчили слухати себе, інших і бути корисною і надалі. Гарного дня і мирного нам всім неба!!!»
   Криворізький державний педагогічний університет: «Дякуємо за змістовну інформацію, цікаві техніки та глибокий самоаналіз»
   Дніпропетровський обласний центр соціальних служб, Білько Олеся: «Екстримальне навчання яке маневрувало між тренінгами, круглими столами та зустрічами. Продуктивно, атмосферно, є чим здивувати колег). Дякую)»
   Івано-Франківський обласний центр соціальних служб, Гладій Ольга Василівна, Микитчак Валентина Миронівна: «Навчання було цікаве, змістовне, під час навчання отримали багато корисної інформації, яку обов'язково будемо застосовувати на практиці. Дякуємо!!!»
   Донецький обласний центр соціальних служб, Данілова Юлія: «Напрямок супервізії був для мене новим, хоча під час навчання зрозуміла, що багато чого використовую у роботі вже. Корисним були інструменти, розуміння свого стилю проведення супервізії, як поводитися з різними фахівцями під час даної роботи. Та взагалі розуміння що це за напрямок і наскільки він має важливу роль у роботі. Дякую вам і на отриманні навички та окремо за профілактику емоційного вигоряння. Приємно було побачити колег з інших областей, отримати досвід» 
   Миколаївський обласний центр соціальних служб, Гайдай Наталя Анатоліївна: «Для мене важливим була інформація щодо проведення супервізії, а також методик та вправ які давали тренери»
   Дніпропетровський обласний центр соціальних служб, Мірошниченко Інна Олександрівна: «Під час навчання структурувалась інформація про супервізію, її види, методи, стилі. Важлива тема інклюзії. Також дуже важливо було розставлені акценти по профілактиці емоційного вигорання. Дякую за навчання»
   Рівненський обласний центр соціальних служб, Кардаш Наталія: «Дякую за корисну, важливу та актуальну інформацію, яку буду використовувати у роботі»
   Рівненський обласний центр соціальних служб, Шнайдер Оксана Григорівна: «Навчання – змістовне, багатогранне. Дякую, що включили тему запобігання емоційного вигорання. Наразі, окрім професійних тем, вона  дуже важлива. Побажання: отримати матеріали семінару, зокрема презентацію по інтервізії. Щиро дякую»
   Вінницький обласний центр соціальних служб, Слободяник Ольга Григорівна: «Дякую за можливість взяти участь у навчанні з такої важливої теми. Супервізія як форма взаємодії з колегами та надання методичної допомоги і професійної підтримки є частиною моєї роботи.  Багато чого робила, опираючись на рекомендації законодавства, на власний досвід та професійну інтуїцію. Тут вперше отримала можливість мати структуровану інформацію, що містить  і теоретичну базу, і ( що дуже важливо!!!) практичний досвід. Цікавий матеріал, доступно поданий професійними, позитивними та харизматичними спікерами, перевершив очікування. Щиро вдячна !!! Плюс інструменти роботи, можливість самоаналізу та профілактика вигорання! Дякую!»
   Дніпропетровський обласний центр соціальних служб, Лілія Калитюк: «Дякую за надану можливість взяти участь у навчанні, отримати нові знання з таких актуальних тем як запобігання емоційному вигоранню, та проведення супервізій. Цікаві, матеріали. чудові тренери, гарна творча атмосфера».
   Рівненський обласний центр соціальних служб, Романюк Ольга Андріївна, Нікольченко Олена Борисівна: «Дякуємо  організаторам і тренерам за інформативне та дуже корисне для нашої роботи навчання. Було пізнавально та цікаво. Окреме спасибі за можливість поспілкуватися з колегами з інших областей та почути їх досвід роботи»
   Рівненський обласний центр соціальних служб, Пилипюк Ірина: «Навчання сподобалось. Інна Іванівна стала відкриттям цього навчання. Хотіли б її ще почути. Щиро дякую!»
   Вінницький обласний центр соціальних служб: «25 років працюю у сфері надання соціальних послуг сім'ям з дітьми Вінницької області і більше 10 років причетна до проведення супервізій та інтервізій фахівців системи центрів соціальних служб, а наразі – центрів надання соціальних послуг. Але лише завдяки вашому курсу нарешті отримала можливість пройти навчання, поглибити та систематизувати свої знання та навички. Вдячна за динамічність, креативність і практичний підхід до викладення теорії, за практичні поради та навички. Розраховую на подальшу співпрацю з кафедрою соціальної роботи та реабілітації НУБіП України!»
 
Запрошуємо до співпраці!
 
Вікторія Галайдюк, асистент кафедри соціальної роботи та реабілітації
Ірина Сопівник, завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook