ПРОВЕДЕНА ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ «МАЙНОВІ АКТИВИ (РЕСУРСИ) ПІДПРИЄМСТВА»

6 березня 2024 року

5 березня 2024 року відповідно до затвердженого графіку проведення відкритих лекцій у НУБіП України доцентом кафедри економіки  Людмилою Степасюк була проведена відкрита лекція на тему «Майнові активи (ресурси) підприємства» для здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальності «Маркетинг» з дисципліни «Економіка підприємства». 

Представивши перелік питань, які будуть розкриті в рамках лекції, Людмила Михайлівна, озвучила цитати відомих вчених про роль і значення капіталу в розвитку бізнесу, зосередила увагу студентів на визначенні вартості основних засобів, розрахунку амортизаційних відрахувань і показників ефективності їх використання. Лектор наголосила, що основні засоби є важливою і невід’ємною складовою фінансово-господарської діяльності будь-якого підприємства і  відіграють важливу роль  в його  економічних процесах. Також Людмила Михайлівна зауважила роль оборотних активів у забезпеченні процесу відтворення, що включає процес виробництва та обігу.

Завдяки ілюстраціям і прикладам з практики студенти глибше розуміли та сприймали важливість основних засобів і оборотних активів у розвитку підприємства. Вони активно долучились до обговорення теми. Особливо їх зацікавили питання вибору методів амортизації основних засобів.
 
 
Вдале застосування різноманітних методів і прийомів сприяло встановленню контакту зі здобувачами вищої освіти та їх позитивним відгукам. Логічний, послідовний, доступний матеріал лекції, переконливий виклад резюмувались аргументованими висновками.
 
На відкритій лекції були присутні: завідувач кафедри економіки, професор Вікторія Байдала,  професор кафедри Тетяна Мірзоєва, доценти кафедри Тетяна Гуцул, Наталія Суліма, Віталій Нагорний, Лілія Ільків, асистент кафедри Ольга Рубан і старший викладач Лариса Коваленко. 
 
 
 
Присутні позитивно оцінили проведену лекцію, відзначили високий науковий і навчальний рівень володіння матеріалом, різноманітність методів і прийомів його подання. Відкрите заняття отримало схвальні відгуки колег і студентів.
Тетяна МІРЗОЄВА,
д.е.н, професор, професор  кафедри економіки

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook