Якість ґрунтів, Carbon Footrpint і методи зменшення викидів при агротехнологіях - ключові доповіді в рамках Літньої школи проєкту Ecotwins

10 березня 2024 року

   Майже за 3 тисячі кілометрів від Національного університет біоресурсів і природокористування України в м. Барселона в Іспанії в стінах університету ESCI-UPF координаторка проєкту Оксана Тонха, декан агробіологічного факультету, представила доповідь «Стан грунтів в Україні та методи підвищення їх родючості» учасникам «Summer School in Sustainable Agriculture Practices and Capacity Building Workshop for Scientific Writing». 

   На доповіді були присутні близько 60 учасників в онлайн форматі та 9 – в очному.
   Свою доповідь Оксана Тонха розпочала з пояснення сучасного стану грунтів України, загальної площі земель, використовуваних у сільському господарстві.
   Звісно ж звернула увагу і на загрози в сучасних умовах для грунтів.
   Оксана Тонха розповіла про методи підвищення продуктивності ґрунтів, а також про роль проєкту Ecotwins в збереженні їх родючості.
   В рамках Літньої школи відбувся Workshop, де Sergi Arfelis після короткої лекції навчав учасників розраховувати вуглецевий слід.
   Доповідь лектора щодо методики розрахунку вуглецевого сліду на прикладі Green H2 викликала ряд дискусій серед учасників. Найактивнішими учасниками були Роман Жила та Лариса Войтенко. Зокрема дискусія стосувалася EROI та водню як небезпечного енергоресурсу. 
Дякуємо Оксані Тонсі та Sergi Arfelis за цікаві та інформативні доповіді!
Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook