НУБіП УКРАЇНИ в головних новинах телеканалу 1+1

11 березня 2024 року

 6 березня 2024 року в головних новинах України на телеканалі 1+1, в рамках тематик програми “Сніданок з 1+1” показано репортаж  експерта з якості харчових продуктів Костянтина Грубича з семінару-практикуму в НУБіП України “Флейвористика”.

     Фахівцями факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК разом з Одеським національним технологічним

університетом було проведено семінар для керівників і технологів вітчизняних компаній, який передбачав навчання за насутпними тематиками:

-    сенсорний аналіз: сучасний аналіз в харчовій промисловості; організація сучасного сенсорного аналізу: лабораторія, продукти, панель.

-        підготовка експертів; тести на визначення смакової чутливості.

-        секрети флейвористики.

-       вивчення допоміжних матеріалів сенсорного дослідження: аутентичні носії дескрипторів: природні, хімічні.

-        характеристика основних методів сенсорного дослідження.

-       розпізнавальні методи; сенсорна оцінка обраного продукту з використанням методу «А не А»; методи з використанням шкал і категорій; сенсорна оцінка обраного продукту (баловий метод).       

 Учасники семінару, які вперше побували в НУБіП були вражені лабораторіями кафедри технології м'яснихрибних та морепродуктів, а Костянтин Грубич не вперше побувавши на факультеті був вкрай здивований тому, що сенсорні відчуття людини напряму залежать не тільки від смаку, а й запаху та від умов проведення органолептичної оцінки сировини та готової продукції.

Семінар дав змогу слухачам підвищити власну культуру розпізнання смаків  задля підвищення якості та безпечності виробленої харчової продукції.

Детальніше про репортаж у відео за посиланням.

 

Наталія Голембовська,

 

в.о. завідувача кафедри технології м'ясних, рибних та морепродуктів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook