Переможці конкурсу наукових робіт МАН мріють вступити до НУБіП України на факультет харчових технологій

9 березня 2024 року

 

 

Робота жюрі технічного відділення, фізики та математики, у складі якої

професор Паламарчук І.П.

Серед представлених наукових розробок були і роботи учнів Ігоря Павловича, які зайняли призові місця.

Зокрема Рибачок Петро виступав із темою «Енергоощадна технологія зневоднення елітного високовологого насіння гарбуза», та зайняв перше місце у секції «Перспективні процеси та технології переробки сільськогосподарської продукції».                        

Рибачок Петро виконує дослідження при допомозі розробленого обладнання

Петро є вихованцем гуртка «Основи науково-дослідницької діяльності» Ладижинського ліцею №2 та одночасно учнем-членом МАН технічного відділення МАН України. Під керівництвом Паламарчука Ігоря Павловича була розроблена технологічна та конструктивна схема використання вібрації для розпушення насіння у процесі теплообміну, що була втілена у розроблену установку. Електротехнічне забезпечення та виконання експериментального зразка було виконано також при допомозі Герасимова Олександра Олексійовича.

Друге місце в означеній вище секції посів учень ліцею №1 міста Ладижин Трач Олександр із темою «Резонансний класифікатор корисних копалин», що була також виконана під керівництвом Паламарчука І.П.                                

Монтаж пристрою дистанційної передачі даних на основі модуля ArduinoUno виконує Трач Олександр
Робота була присвячена підвищенню енергетичної та технологічної ефективності процесу грохочення, зокрема, альтернативних викопних енергоносіїв  в процесі паливоприготування до спалювання у високотемпературному циркулюючому шарі шляхом розроблення конструкції енергоощадного вібраційного резонансного класифікатора з реактивними масами та визначення раціональних конструктивних та технологічних параметрів. Запропонована машина дозволяє значно підвищити у порівнянні з відомими конструктивними рішеннями якість класифікації вугілля та пропускну здатність без збільшення енергоспоживання за рахунок ефекту резонансного посилення коливань з використанням реактивних мас. Ідея застосування даного методу вібраційної обробки також була реалізована у експериментальний зразок під керівництвом Паламарчука І.П. та Герасимов О.О.                                                                                                  .  

Трач Олександр здійснює дослідження вібраційних параметрів процесу класифікації з використанням розробленого резонатора з реактивними масами

Воронцова Марина, учениця 11 класу Подільського наукового ліцею під керівництвом Паламарчука Ігоря Павловича з роботою «Фізико-математичне моделювання процесу приготування м'ясних напівфабрикатів з рослинними домішками» посіла перше місце у секції «Прикладна фізика».

У даній роботі мало місце застосування теорії подібності та методів моделювання методом «теорії розмірностей», що дозволило розробити математичний алгоритм досліджуваного процесу тепломасообміну, виконаний достатньо глибокий графоаналітичний аналіз залежностей між основними параметрами процесу приготування фаршевої суміші м’ясопродуктів.
 Дивлячись на такі вагомі досягнення учнів можна з впевненістю сказати, що з питянням «Ким бути» вони вже визначились. І дуже часто вирішити таку проблему допомагають поради наставників. Тому таке усвідомлене визначення вибору майбутньої професії відбулось завдяки клопіткій праці Ігоря Павловича. Своїми цікавими, захоплюючими і пізнавальними заняттями з слухачами МАН він спонукав їх до реалізації наукового потенціалу в напрямку харчових технологій. І це дало результат. Тому після закінчення середньої школи вони планують продовжувати навчання саме на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК НУБіП України, удосконалюючи свої знання та розкриваючи найяскравіші сторони спеціальності Харчові технології.
 

Володимир ВАСИЛІВ
завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook