Кафедра інженерії енергосистем залучила до профорієнтаційної роботи випускників школи № 132 міста Києва

11 березня 2024 року
  Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Займатися тим, що тебе цікавить і приносить радість – одна з умов відчуття життєвої самореалізації.

  Допомогти учням випускових класів школи І-ІІІ ступенів № 132 м. Києва зважити всі «за» і «проти» на шляху до майбутньої професії енергетика, так би мовити «приміряти її на себе», вирушили доценти кафедри інженерії енергосистем Євген Антипов та Андрій Петренко.

  В інформаційному повідомленні для учнів випускних класів (гуманітарного та математичного профілів) були презентовані всі навчальні програми та спеціальності за якими здійснюється підготовка здобувачів ОС «Бакалавр» в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  З презентацією освітньої програми «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», виступив Андрій Петренко, доцент кафедри інженерії енергосистем ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Доповідач повідомив, що теоретична та практична підготовка фахівців забезпечується колективом висококваліфікованих працівників інституту та менторами відомих компаній - стейкхолдерами освітньої програми (ПАТ «Черкасиобленерго», ТОВ «Е-НЕКСТ-Україна», ТОВ «ДТЕК Мережі», ТОВ «Атмосфера» та ін.), як на базі сучасних лабораторій систем електропостачання, відновлювальних джерел енергії, релейного захисту і автоматики, так і першого в Україні навчального полігону «Розумних мереж» кафедри інженерії енергосистем.

 

  Далі, в.о. завідувача кафедри інженерії енергосистем, Євген Антипов, більш детально зупинився на особливостях навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження за ще однією освітньою програмою «Теплоенергетика» однойменної спеціальності.

  Окремо доповідач наголосив на перспективах, які отримують студенти під час навчання. Кращі студенти мають змогу навчатись за індивідуальним графіком, здобувати освіту за дуальною формою, проходити оплачувану виробничу практику та стажування у провідних вітчизняних та закордонних компаніях (ДП «Герц Україна», ПрАТ «МХП», ТОВ «Кернел Трейд», ПрАТ «Вентс» та ін.), з якими інститут має відповідні угоди. Ще здобувачі освіти можуть отримувати вищу стипендію, оскільки спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» і 144 «Теплоенергетика» відносяться до таких, яким надається державна підтримка.
  А ще учасників зустрічі запросили до участі в предметній олімпіаді та навчанні на підготовчих курсах, які проводяться в НУБіП України і надають певні переваги при вступі.

 

  Цікавою частиною презентаційної програми була можливість найбільш активним учням відчути себе студентом ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження і долучитися до виконання практичної роботи у віртуальному середовищі на VR-тренажерах Oculus Quest 2.

  Практичне завдання, в якому потрібно було скласти електричну схему під’єднання сонячної електростанції для приватного домогосподарства, було з неприхованою цікавістю та старанням виконано добровольцями.
  Реалізація такого роду завдань у віртуальному середовищі дає можливість отримати певну фахову підготовку з комплексу спеціалізованих дисциплін, які вивчають студенти освітньої програми «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

 

  Ще одним результатом нашого візиту стало підписання угоди про співпрацю між закладами, в рамках якої передбачається проведення ряду профорієнтаційних та освітніх заходів. Зокрема, заплановано декілька візитів учнів старших та випускних класів школи І-ІІІ ступенів № 132 м. Києва на лабораторно-практичні заняття, які будуть проведені науково-педагогічними працівниками кафедр інституту.

  Друзі, з нетерпінням чекаємо на вас в стінах ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України!

  Висловлюємо щиру подяку за організацію зустрічі і гостинний прийом директору школи І-ІІІ ступенів № 132 м. Києва Миколі Савченку та учителю фізики Марії Купріянчук!


Євген АНТИПОВ та Андрій ПЕТРЕНКО,
доценти кафедри інженерії енергосистем

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook