Відкрита лекція доцента кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Піскунової Лариси Едуардівни

8 березня 2024, 16:26
Кафедра загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності

Особливістю відкритої лекції є те, що вона з одного боку є звичайною, черговою лекцією навчального процесу, яка націлена на студентів, а з іншого - є подією у професійній діяльності лектора та вимагає від нього спеціальної підготовки, щоб показати свою діяльність з кращого боку, продемонструвати колегам зразок педагогічної майстерності.

 

Мета відкритої лекції – контроль якості викладацької роботи лектора; обмін досвідом; дружня допомога колег лектору у розкритті недоліків його роботи та їх усунення; пошук можливостей вдосконалення учбового процесу. Відкриті лекції сприяють згуртуванню колективу кафедри, створенню концептуальної єдності науково-методичних підходів та дій щодо організації учбового процесу та вимог до студентів. Проте необхідно пам’ятати, що лекцію проводять не для колег, а для студентів, тому тут не доречна надмірна «показуха».

Такими принципами і керувалась наша колега, доцент кафедри Піскунова Лариса Едуардівна. Розпочавши заняття, викладач спочатку декілька хвилин приділила увагу самостійній роботі в Ельорні, наголосивши на прискоренні здачі робіт, а потім перейшла до теми лекції: «Природні загрози та характер їхніх проявів і дії на людей. Біологічні небезпеки».
Великий інтерес у студентів викликала розповідь про найвідоміші пандемії людства. При вивченні групи мікроорганізмів – віруси та вірусні захворювання, студенти задавали багато питань на рахунок коронавірусу, адже, на жаль це страшне інфекційне захворювання нікуди не зникло.

Доцент кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності Кудрявицька А.М.
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook