Екскурсія студентів агробіологічного факультету до Національного музею Тараса Шевченка

11 березня 2024, 17:23

Щорічно 9-10 березня Україна, вшановує пам’ять Тараса Григоровича Шевченка – класика української літератури.
Тарас Шевченко став одним з головних символів не тільки української літератури, а й української національної ідеї, а його творчість здобула любов і повагу багатьох поколінь.


   На честь Шевченківських днів, у рамках виховної роботиСенатом студентської організації Агробіологічного факультету на чолі з заступником голови ССО АБФ Ярославом Мостовим та головою Наукового відділу Анною Сергієнко було організовано екскурсію .
   10 Березня студенти Агробіологічного факультету відвідали Національний музей Тараса Шевченка та вшанували пам'ять великого сина України, нашого пророка Тараса Григоровича Шевченка.

   Сам музей розташований у будівлі на бульварі Тараса Шевченка, що належала відомим меценатам та колекціонерам творів образотворчого мистецтва — родині Терещенків.

   Колекція музею складається з унікальних цінностей: оригіналів малярських робіт Шевченка, документів про його життя та творчість, рукописних списків його поезій, рідкісних фотографій поета та його друзів, першодруків творів Шевченка з його автографами, майже всіх видань творів поета й літератури про нього, починаючи з прижиттєвих і закінчуючи сучасними вітчизняними та закордонними виданнями.

   Надзвичайно важливим аспектом у формуванні свідомої української молоді є можливість доторкнутися до історії.
Адже, дані заходи сприяють всебічному розвитку студентства, як з історичної, так і з культурно-просвітницької сторони.

   Упродовжусього свого життя Тарас Шевченко полум'яним словом боровся проти брехніта кайданів - не лише царськихі панських, алепередусімдуховних, -якістоліттямисковували та ув'язнювалинарод його країни.

   Сьогодні ми є безпосередніми творцями вільної України, що знають, якою ціною здобувається і захищається свобода, як важко рвуться ті «кайдани» і як досі прагнуть нас лишити рабами, ще дужче скувати.

   Хоча ми живемо, як і передбачав Тарас Шевченко, «в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій», за нашу волю в протиборстві з агресором досі змушені віддавати свої життя кращі сини й доньки України.

   І в цей день ми покликаємо світлий образ Тараса Шевченка, щоб він вдихнув у нас силу й мужність продовжувати його боротьбу за правду та свободу. Нехай кожен крок, кожне слово, кожен вчинок нашого життя буде відданою шаною до його спадщини, до ідеалів, за які він боровся. Нехай його дух завжди буде з нами, допомагаючи крокувати вперед до кращого майбутнього для нашої країни!

Любов Тхорик,
голова сенату студентської організації агробіологічного факультету

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook