Живе під сонцем любові Шевченкова весна

13 березня 2024 року

1     В рамках проведення тижня кафедри енергетики і автоматики 11.03.2024 року викладачі та студенти першого курсу факультету енергетики та електротехніки взяли участь у літературно-пізнавальному заході «Живе під сонцем любові Шевченкова весна» присвяченому 210-й річниці з дня народження геніального поета, мислителя, художника, твори якого є безцінним надбанням світової культури Тараса Шевченка. Захід відбувався  в літературній світлиці Бережанського музею книги. 

    Директорка Бережанського музею книги Леся Красільнікова, висвітлила життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря. Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Безсмертна могутня сила його багатогранного таланту, проникливість і глибина його думки, мужність і ніжність його лірики, гострота і пристрасність його слова, все це притаманне Шевченку.

23    Шевченко приходить до кожного з нас по-різному: у різному віці, і за різних обставин.   Вся його творчість, як художня так і писемна, пронизана ненавистю до ворогів свого народу, надихає на боротьбу за щасливу долю, прагне до волі і людської гідності.

    Його творча спадщина є великим надбанням для сучасного покоління, з якого ми можемо черпати незліченну кількість ідей, та шукати натхнення.

    Учасники уважно слухали і відкривали для себе нові, раніше невідомі для себе грані постаті Великого Кобзаря. Якою б геніальною не була людина, вона має свої чесноти і недоліки, так у Шевченка геніальність органічно поєднувалась з наївністю, а імпульсивність з високими почуттями.

45     Слова вдячності від викладачів і студентів за організацію та проведення заходу висловив доцент кафедри енергетики і автоматики Микола Потапенко. Шевченківське слово є джерелом народження української національної ідентичності. Якби він був зараз з нами, то побачив, що ми не зламались, а загартувались в тривалій боротьбі з лютим ворогом і стали справжнім, вільним, єдиним українським народом.

Віталій ШАРШОНЬ,
 асистент кафедри енергетики і автоматики

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook