Сила, витривалість і краса – гирьовий спорт НУБіП України знову на п’єдесталі

13 березня 2024 року
  З 06 по 10 березня у Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулося справжнє свято гирьового спорту. Під егідою Союзу гирьового спорту України спочатку був проведений чемпіонат України серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, який тривав 2 дні, а з 09 по 10 березня відбувся чемпіонат України серед студентів ЗВО.
  На відкритті змагань були присутні представники Міністерства оборони України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України. З урочистою промовою до учасників змагань звернувся ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко, який привітав учасників і гостей змагань, розказав про славетні спортивні традиції нашого університету, про важливість гирьового спорту у фізичній підготовці військових для зміцнення обороноздатності нашої держави, поздоровив викладача кафедри фізичного виховання Віталія Андріяша із присвоєнням звання «Заслужений тренер України з гирьового спорту» і вручив йому посвідчення.
  Усі поважні гості долучилися до слів ректора. Із пісенними привітаннями виступили тріо «Тоніка», а збірна НУБіП України з чирлідингу запалила учасників своїми танцями.
  В чемпіонаті України серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок з гирьового спорту взяли участь понад 160 спортсменів з 11 областей України. Від нашого університету до заявки потрапили 3 найдосвідченіші студенти – Ілля Фурса (ф-т захисту рослин, біотехнологій та екології), Володимир Кульківський (ННІ ЕАЕ), Валентин Бербеничук (гуманітарно-педагогічний ф-т).
  Зрештою, серед 12 учасників у вправі поштовх довгим циклом Ілля Фурса виборов перше місце і перевиконав норматив майстра спорту України на три бали, а у командній естафеті посів третє місце разом із Валентином Бербеничуком. Володимир Кульківський у вправі поштовх став третім, а у вправі Р-12 – чемпіоном з абсолютним рекордом 249 разів.
 У чемпіонаті України з гирьового спорту серед студентів ЗВО взяли участь понад 120 студентів з 23 закладів Харківської, Одеської, Львівської, Полтавської, Дніпропетровської, Житомирської, Тернопільської, Рівненської, Вінницької областей та міста Києва.
  Серед столичних ЗВО у змаганнях взяли участь 43 студенти з таких вишів як: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Національна академія внутрішніх справ, Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Національний університет оборони України.
  Від нашого університету збірна складала 13 осіб, серед яких призові місця посіли: перше місцеВолодимир Кульківський, друге місцеЄвгенія Кедич (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»), треті місця у Валентина Бербеничука, Андрія Авраменка (гуманітарно-педагогічний ф-т, спеціальність «Фізична культура і спорт»), Іванни Кедич (ф-т ветеринарної медицини).
  За результатами напружених виступів загальнокомандні місця розподілились наступним чином:
І місце виборола команда Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова;
ІІ місце – команда Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
ІІІ місце – команда Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook