Підвищуємо кваліфікацію під час вебінару «Поглиблене розуміння правових аспектів контролю сирого молока в ЄС та роль національних референс-лабораторій»

13 березня 2024, 13:42

13 березня 2024 року о 10:00 на платформі ZOOM відбувся вебінар "Поглиблене розуміння правових аспектів контролю сирого молока в ЄС та роль національних референс-лабораторій".  У вебінарі взяли участь НПП кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька: професор Якубчак О.М., доценти Галабурда М.А., Таран Т.В.

Цей захід проводився за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України", що реалізується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві з SAFOSO AG (Швейцарія) та Проектом ЄС "Вдосконалення законодавства, контролю та обізнаності у сфері безпечності харчових продуктів, здоров'я та благополуччя тварин в Україні" (EU4SaferFood).

Учасниками вебінару були: представники Міністерства аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики), Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба), фахівці лабораторій Держпродспоживслужби, експерти швейцарсько-української програми "Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України" (QFTP), експерти проєкту ЄС "Вдосконалення законодавства, контролю та обізнаності у сфері безпечності харчових продуктів, здоров'я та благополуччя тварин в Україні" (EU4SaferFood), фахівці Національного референс-центру якості коров'ячого молока (Науково-дослідний інститут зоопрофілактики Ломбардії та Емілії-Романьї (IZSLER), Італія), фахівці Федерального науково-дослідного центру продовольства та харчових продуктів Інститута Макса Рубнера (MRI, Німеччина).
Метою заходу було підвищення рівня знань фахівців лабораторій щодо законодавчих аспектів лабораторного контролю сирого молока та ролі національної референс-лабораторії по молоку.
З доповідями виступили ряд іноземних і українських фахівців. Перша доповідь була представлена Карін Кнаппштейн, старшою науковою співробітницею, Федерального науково-дослідного центру продовольства та харчових продуктів, MRI
Далі про основні результати та досягнення запровадження Програми контролю сирого молока в Україні виступили Ірина Висоцька, координаторка «Молочного компоненту», QFTP та Тетяна Гаркавенко, головна експертка «Молочного компоненту», QFTP.

Про законодавство ЄС щодо національних референс-лабораторій (НРЛ) та роль та функції НРЛ виступив Вадим Барткевич, старший неключовий експерт, EU4SaferFood.

Наступним виступив Паоло Дамінеллі, головний ветеринарний лікар відділу первинного виробництва, Національний референс-центр якості коров'ячого молока, IZSLER.

 


Тетяна Таран, доцент кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька
 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook