Визначилися переможці І туру Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка»

13 березня 2024 року

У ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження кафедрою автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» серед студентів НУБіП України.

 

З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Віталій Лисенко, наголосивши на важливості спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» для різних галузей виробництва України. Студентська олімпіада - це важливий інструмент для перевірки знань, сприяє розвитку навичок та формування майбутніх фахівців, оскільки галузь знань, куди входить ця спеціальність, є однією з найбільш перспективних.

 

У рамках студентської олімпіади студенти мали можливість продемонструвати свої знання та навички в: програмуванні комп’ютерно-інтегрованих систем; робототехніці; моделюванні об’єктів і систем керування; умінні використовувати технічні засоби автоматизації; проєктуванні систем автоматизації.
Студентам були запропоновані завдання різної складності, що дозволило перевірити рівень знань та визначити сильні та слабкі сторони кожного учасника. Усі завдання були створені з урахуванням сучасних вимог до рівня підготовки фахівців з автоматизації, комп’ютерно-інтегрованих технологій та робототехніки.

 

До участі в олімпіаді були запрошені студенти 4 курсу, 2 курсу (скороченого терміну навчання) освітнього ступеня «Бакалавр» та студенти 1 курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» і 2 курсу освітнього ступеня «Магістр» спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».
Перевірку результатів студентської напруженої роботи проводила комісія у складі професорів кафедри Віталія Лисенка, Ігоря Болбота, Сергія Шворова та доцента Тараса Лендєла.

 

Комісія відзначили високий рівень підготовки студентів та підкреслила, що такі змагання сприяють підвищенню інтересу до професії та розвитку професійних навичок у студентів.

 

За результатами участі студентів у І турі олімпіади зі спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» було визначено переможців, якими стали:

- освітній ступінь «Бакалавр» спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» ОПП «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»:
1. місце – Дмитро Гережа;
2. місце – Владислав Полевік;
3. місце – Іван Чеберяка та Богдан Таран;

- освітній ступінь «Магістр» спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка» ОПП «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка»:
1. місце – Карина Сидорович;
2. місце – Валентин Домінський;
3. місце – Роман Данько;

- освітній ступінь «Магістр» спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» ОНП «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»:
1. місце – Денис Жук;
2. місце – Роман Поліщук;
3. місце – Сергій Шлаган.

 

Вітаємо переможців та бажаємо із честю представити наш навчальний заклад у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка».

Ігор БОЛБОТ
д.т.н., професор кафедри автоматики та робототехнічних
систем ім. акад. І.І. Мартиненка
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook