Опановування новітніх методів візуальної діагностики!

9 березня 2024, 22:41

    Завдячуючи допомозі випускників факультету ветеринарної медицини НУБіП, на кафедрі терапії і клінічної діагностики встановлено й уведено в експлуатацію один із новітніх інструментальних приладів візуальної діагностики – пересувний апарат «С-дуга». Цей термін – є загальною назвою інтраопераційних рентгенівських систем. Назва якого походить від англійської назви "C-arm" і безпосередньо пов’язана з характерною формою штативу у вигляді латинської літери "C".

   Застосовується прилад для швидкого визначення локалізації патологічного процесу й встановлення його етіології (наприклад, наявність і розміщення переломів та сторонніх предметів, розмірів і положення ниркових конкрементів). Також апарат є незамінним для візуалізації більшості інвазивних процедур: від відносно простих (пункції внутрішніх органів) до точних і складних на кшталт: імплантації аортального клапана чи транспедикулярного остеосинтезу. За допомогою «С-дуги» визначають локалізацію пухлин і застосовують контактну променеву терапію (брахітерапія).
   Зважаючи на те, що в приватних клініках ветеринарної медицини України починають з’являтися вищевказані апарати, ознайомлення і навчання роботи на них майбутніх лікарів ветеринарної медицини є вкрай актуальним. Застосування методу рентгенологічної діагностики в реальному часі, для навчального процесу, надає можливість факультету ветеринарної медицини НУБіП України випускати високопрофесійних фахівців, що складають конкуренцію спеціалістам кращих ветеринарних шкіл світу. Отже, наш факультет вкотре підтверджує своє передове місце у навчанні студентів із застосуванням сучасних світових практик.
 
Андрій Розумнюк
доцент кафедри терапії і клінічної діагностики
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook