Путівник першокурсника Агробіологічного факультету

14 березня 2024 року

Любі читачі, вітаємо у спільноті агробіологічного факультету!

Кожен, хто був студентом, беззаперечно, скаже, що це найкращий етап життя - це роки, які дарують крила й віру в те, що все задумане обов’язково реалізовується.

 

Тому саме для вас ми зробили інтерв’ю зі студенткою 1 курсу 9 групи Бублик Вікторією - про причину вступу, навчання, спорт, буденність та взаємодопомогу між студентами АБФ.

             

Чому ти вирішила вступити саме на наш факультет?

- Думаю, що моя відповідь мало кого здивує, але все пішло від батьків. Тато має власний бізнес в аграрній сфері і з дитинства я була, хоч мінімально, але залучена. Коли настав час вступу, беззаперечно знала, що буду саме аграрієм.

Тим більш, ні для кого не секрет, що саме в нашому університеті, вивченя цієї спеціальності є найбільш насиченим та потужним.

Також мене сильно привабив університет як зовні, так і всередині. Особливо, мене вразила навколишня територія студмістечка, гуртожитки, корпуси, парки й ботанічний сад. По суті, це окреме містечко у великому місті.

Чому обрала саме англомовну групу?

Все дуже просто.

Факт, що для більшості компаній та холдингів в приорітеті спеціалісти зі знанням іноземної мови. Оскільки, навіть  перекладачів, яких наймають, в більшості випадків не знають професійної лексики.

Хоча спочатку було страшно, адже як таких знань в школі не отримала. Але за підтримки одногрупників, в мене все вийшло, я все чудово розумію. Тим більше, викладачі читають всі дисципліни англійською й коли щось не зрозуміло, пояснюють.

Майбутнім вступникам раджу обирати саме англомовну програму, точно не пожалкуєте.

 

 

Як пройшло навчання в першому семестрі?

- Дуже й дуже насичено. По перше, нашій групі дуже пощастило з куратором Оксаною Завадською, яка влаштовувала нам екскурсії як тільки був вільний час та якась цікава подія.

По друге, пощастило зі старостою, яка заохочувала групу приймати участь в усіх можливих конкурсах та заняттях.

Також з деканату, групою мали практичне заняття, де були свідками запусків дронів з делегацією агрономів, розглядали різну сільськогосподарську техніку та відвідували поля з різними культурними насадженнями.

 

Якщо не секрет, яка була найулюбленіша дисципліна?

-Важко виокремити щось одне. Але є дисципліна, яку згадуватиму багато років – неорганічна хімія й аналітика. Нам дуже пощастило з викладачами, але групою ми розуміли, що треба вчити.

Я просто згадую, як перед кожною самостійною, чи летючкою, ми збирались в гуртожитку та розбирали кожну тему. Беззаперечно це дало свої плоди на сесії.

 

Як склались відношення з групою?

- Спочатку дуже сильно переживала, щоб влитись в новий колектив.

Незважаючи на переживання, це питання взяла на себе староста. Коли на наступному дні після заселення, чекала групу разом з Оксаною Володимирівною з тортиком. Вони чітко тоді дали розуміння, що ми один корабель. Від тоді, ми одне ціле й всі між собою добре спілкуємось.

Діана Пилип’юк,

заступник інформаційного сектору  ССО АБФ

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook