Відбулась відкрита лекція доцентки кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Руслани Уманець

14 березня 2024 року

    В Національному університеті біоресурсів і природокористування України існує традиція проведення відкритих лекцій та практичних занять. Особливістю відкритої лекції є те, що вона з одного боку є звичайною, черговою лекцією навчального процесу, яка націлена на студентів, а з іншого – є подією у професійній діяльності лектора та вимагає від нього спеціальної підготовки, щоб показати свою діяльність з кращого боку, продемонструвати колегам зразок педагогічної майстерності.

    Мета відкритої лекції – контроль якості викладацької роботи лектора; обмін досвідом; дружня допомога колег лектору у розкритті недоліків його роботи та їх усунення; пошук можливостей вдосконалення учбового процесу. Відкриті лекції сприяють згуртуванню колективу кафедри, створенню концептуальної єдності науково-методичних підходів та дій щодо організації учбового процесу та вимог до студентів.

    У відповідності до виконання наказу ректора від 08.06.2023 року №581 «Про підвищення якості надання освітніх послуг у НУБіП України на 2023/2024 н.р.» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять 6 березня 2024 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві, к.с.-г.н. Руслани Уманець з дисципліни «Технологія виробництва продукції кролівництва та звірівництва» для студентів 4 курсу і 3 курсу СТН, ОС «Бакалавр» спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» на тему «М‘ясна продуктивність і її оцінка".

    Відкрита лекція була присвячена висвітленню основних показників м’ясної продуктивності кролів та звірів, прижиттєвій та після забійній оцінці. Варто зазначити, що лекторка підібрала цікавий науковий та практичний матеріал, вміло застосувала різноманітні методи розповіді, характеристики, пояснення та коментування, щоб утримати увагу слухачів протягом всього заняття. Крім того, вона постійно залучала студентів до активної участі, використовуючи сучасні методичні прийоми та заохочувальні стимули, постійно підтримувала діалог зі студентами, що сприяло підвищенню рівня їх інтересу до навчального матеріалу.

    Студентів дуже зацікавила інформація про використання в харчуванні та корисний вплив на організм людини м’яса бабаків, нутрій, бобрів, борсуків, що викликало жваве обговорення теми в аудиторії.

    Лекцію відвідали доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві Людмила Зламанюк, завідувач кафедри, професор Вадим Лихач, доцент кафедри годівлі тварин і технології кормів Іван Баланчук, а також заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів доцент Микола Войналович.

    Під час обговорення відкритої лекції на кафедрі усі присутні на даному заході відзначили, що заняття проведено на високому науковому та навчально-методичному рівні згідно навчального плану, з дотриманням логічного зв’язку із попереднім навчальним матеріалом та змістом споріднених дисциплін.

    Відкрите заняття отримало схвальні відгуки колег і студентів.

Вадим Лихач,
професор, завідувач кафедри технологій
у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook