Магістрантка спеціальності «Філологія» Дарина Михайлюк – серед переможців VI Всеукраїнського конкурсу есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко»

14 березня 2024 року

 

 З 04 січня по 09 березня 2024 року Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з Громадською організацією «Інноваційні обрії України» проводили VI Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко». Мета Конкурсу – популяризація творчої спадщини Т. Г. Шевченка, актуалізація пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника консолідації суспільства, національно-патріотичне виховання здобувачів середньої, професійної та вищої освіти, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, підтримка і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів.
 
  На конкурс приймали творчі роботи в жанрі есе, що розкривають тему конкурсу і є самостійним, особистісним осмисленням постаті митця, значення його творчої спадщини в житті конкурсанта чи українського народу загалом.
  Участь у цьогорічному конкурсі охоче взяли магістранти спеціальності «Філологія». Учасники уважно ознайомилися з вимогами до написання есе, яке має бути оригінальним та неопублікованим раніше, написане без допомоги штучного інтелекту, написане самостійно автором, співавторство не допускається. Плагіат або копіювання чужих думок чи історій є підставою для відхилення есе. Конкурсні роботи учасників піддано «сліпому» оцінюванню членами журі за такими критеріями: відповідність темі і меті Конкурсу, жанру есе, оригінальність, дотримання мовних норм та естетичне оформлення.
  Приємно, що магістрантка першого року навчання Дарина Михайлюк здобула перемогу в номінації «Нові обрії Шевченка».
  Підготувала переможницю до участі у конкурсі доцент кафедри іноземної філології і перекладу Оксана Тепла.
  Аналізуючи постать митця, що поєднує у собі минуле, сучасність і майбутнє, у різних інтерпретаціях, номінантка висловлює сподівання, що сьогодні, у буремні й драматичні для України часи, й завтра Шевченкова світла спадщина, що несе у собі вогник національної свідомості, є і буде на захисті справедливості у непримиренному двобої українців із темними силами. Він – вічний герой українського народу, чия творчість продовжує надихати і об'єднувати покоління за поколінням. У цьому – невмируща сила поета:
...І оживу
І думу вольную на волю
Із домовини воззову!
 
Світлана Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу
 

    

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook