в рамках проєкту «Взаємодія банку з навчальними закладами» з гостьовою лекцією з дисциплін «Гроші і кредит» та «Фінансовий ринок» до студентів завітали фахівці ТАСКОМБАНКУ

14 березня 2024 року
   Для посилення практичної складової навчального процесу кафедра банківської справи та страхування регулярно запрошує фахівців банківської та страхової сфери для проведення гостьових лекцій. Так і вчора, 13 березня 2024 року в рамках проєкту «Взаємодія банку з навчальними закладами» з гостьовою лекцією з дисциплін «Гроші і кредит» та «Фінансовий ринок» до студентів завітали фахівці ТАСКОМБАНКУ.

   Студентів детальніше ознайомили, що таке депозит і як він працює, які види депозитів існують та зацікавили їх новими депозитними продуктами.

   Особливо було наголошено, що Згідно із Законом України № 361 від 06.12.2019 року «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» банківські установи зобов’язуються здійснювати перевірку походження коштів клієнтів при наданні своїх послуг. Зокрема, при відкритті депозитного рахунку на значні, понадпорогові суми клієнт має надати документи, що засвідчують легальність походження коштів, які передаються на зберігання. Особлива увага надається значним сумам, що перевищують 400 тис. грн згідно з умовами чинного законодавства.

   Значну увагу було звернено на діяльність Фонду гарантування вкладів фізичних осіб , адже 13.04.2022 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізичних осіб» № 2180-IX від 01.04.2022.
   Законом передбачено, що протягом дії воєнного стану в Україні та трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні Фонд відшкодовує кожному вкладнику банку кошти в повному розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку, крім випадків, передбачених частиною четвертою статті 26 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»
   З цікавістю студенти слухали інформацію про те, що таке кредит і як він працює, вимоги до позичальника тощо. Стосовно схем погашення кредиту, то студентам була пізнавальною інформація про ануїтетний спосіб погашення. Ануїтетна схема передбачає погашення кредиту рівними частинами упродовж усього терміну погашення кредиту. Особливість таких сплат у тому, що на початку фін . установа закладає у них здебільшого відсотки за користування кредитом і лише ближче до кінця строку – тіло кредиту.
   Наприкінці студенти подякували за дуже змістовну, корисну і цікаву лекцію. Цикл гостьових лекцій буде продовжуватися.
 
Лідія АВРАМЧУК,
Доцентка кафедри банківської справи та страхування

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook