Непоправна втрата: загинув воїн-агроном з Білок Юрій Петрович Пітра

16 березня 2024 року

Додому на щиті повертається 58-річний Юрій Петрович Пітра з Білок Закарпатської області.

Юрій Петрович Пітра є внуком відомого в Україні радянського кукурудзівника Юрія Пітри.

Юрій Пітра народився в сім’ї державних службовців. Закінчив Білківську середню школу із золотою медаллю. Після цього навчався в Українській сільськогосподарській академії в Києві (випуск 1988). Там здобув фах вченого-агронома. Працював за спеціальністю в місцевому колгоспі. Відтак був викладачем в Білківському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті.

Він був мобілізований чи не з перших днів російсько-української війни.

В останній день лютого цього року агресор наніс авіаудар поблизу Юнівки, де в зоні бойових дій перебував Юрій. Він отримав вогнепальне уламкове поранення. За його життя боролися медики в кількох лікарнях. Родичі й близькі, всі знайомі тримали за нього кулаки і вірили в найкраще. Однак 8 березня серце захисника перестало битися в Київській міській клінічній лікарні.

У четвер, 14 березня, Героя проводжали в останню дорогу. Односельці зустрічали його навколішки, з квітами. Розділити горе рідних і близьких приїхали з десяток колишніх однокурсників захисника.

Відспівували Юрія Пітру у греко-католицькій церкві Білок. Поховали військового в рідному селі. В нього вдома залишилися батьки, дружина та двоє синів.

Сумуємо та висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким,
друзям та побратимам Юрія.

Агробіологічний факультет

 

 
 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook