Як говорить Губка Боб. До журналістів завітав актор дубляжу Павло Скороходько

18 березня 2024 року
НУБіП України

У суботу, 16 березня, на заняття з дисципліни "Аудіовізуальне виробництво" та в рамках роботи гуртка "МедіаТОР" до студентів завітав гість, якого вони дуже довго чекали. Це актор дубляжу Павло Скороходько. Саме його голосом говорить Губка Боб , Сід із «Льодовикового періоду», Тімон з «Тімона і Пумби», Гаррі Поттер та багато інших героїв.

Павло завітав до медіалабораторії, де студенти вже закінчували заняття і розбирали свої відеосюжети, й одразу включився у процес навчання: розповів про те що не можна вживати, якщо хочете щоб ваш голос гарно звучав. Голосові зв’язки люблять тепле молоко і не люблять холодне, не можна пити зелений чай перед озвучуванням, тому що він "в’яже" і тоді під час запису виходить плямкання. 

Також Павло розповів про всі етапи дублювання мультфільмів та фільмів українською. Ми дізналися і про надзвичайну секретність, з якою працюють актори дубляжу, коли фільм щойно надходить до роботи, про швидкість реакції на картинку, адже у акторів дубляжу немає можливості ознайомитися зі сценарієм заздалегідь, про кастинги та інші перипетії акторського ремесла.

Декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, яка заглянула в нашу творчу майстерню, висловила сподівання, що такі зустрічі переростуть у майстер-класи від професіоналів для студентів-журналістів, адже це ще одна галузь, де вони зможуть себе реалізувати в майбутньому.

І, звісно, всі чекали коли ж з’явиться голос улюбленого персонажа. Павлу запропонували відгадати репліки персонажів, яких він озвучував, і їх же й озвучити. Так ми почули Губку Боба, Сіда, Короля Джуліана та Гаррі Поттера.

Після зустрічі студенти не могли відпустити гостя, бо залишилося ще безліч запитань. Він пообіцяв провести для наших журналістів майстер-клас із дубляжу. Чекатимемо з нетерпінням!

Анна Данько-Сліпцова,
журналістка, доцент кафедри журналістики та мовної комунікації
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook