Науково-педагогічні працівники ННІ ЛіСПГ долучилися до розробки Закону України "Про оцінку впливу на довкілля"

15 березня 2024 року

     14.03.2024 р. відбулося Засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, на якому були присутні представники від НУБіП України завідувач кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук та директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Олександр Бала. На порядку денному Комітету розглядався Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ефективного управління лісами на основі ведення лісового господарства на принципах наближеного до природи лісівництва, адаптованого до кліматичних змін, збереження біорізноманіття в лісах (реєстр. № 9516 від 20.07.2023), внесений народним депутатом України Олександром Матусевичем та іншими народними депутатами України.

     Цій події передувало проведення Всеукраїнського круглого столу «Оцінка впливу на довкілля – екологічний контроль чи «тормоз» в лісовому господарстві», який був проведений 02 лютого 2024 р., ініціаторами якого були ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України та Товариство лісівників України.

     На засіданні було висловлено багато думок щодо запропонованих змін до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», особливу увагу було приділено обмеженню площ суцільних санітарних рубок, що підлягають процедурі оцінки впливу на довкілля. За рузультатами обговорення було прийнято узгоджену редакцію Проекту Закону.

 

Олександр БАЛА,

Юрій МАРЧУК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook