Поповнення колекції енергетичних культур

18 березня 2024 року

  Кафедра відтворення лісів та лісових меліорацій має тісне співробітництво з філією «Вищедубечанське лісове господарство» ДП «Ліси України». У рамках творчої навчально-науково-виробничої співпраці (угода № 328/250/285 від 06.10.2021 р. «Про науково-консультативні послуги з удосконалення технології вирощування швидкорослих видів деревних рослин для отримання енергетичної сировини») підприємству було передано живці для створення маточної та тестової плантацій таких сортів тополі: Ijzer-5, Ghoy, Dorskamp, Rochester, Blanc du Poitou, Serotina, Tardif de Champagne, I-45/51, I-214, San Giorgio, Robusta, Тополя Торопогрицького, Vereecken, Адам, Адам 2, A 3, Євангеліна, Україна, А 1/3, А 2, А 4.
  За цей час вдалося виявити залежності продуктивності згаданих вище культиварів відповідно до типу лісорослинних умов та можливості впровадження їх у виробництво.

 

  Для оновлення плантації культиварів тополь на лісовому розсаднику кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій ННІ лісового і садово-паркового господарства інженер лісового господарства, кандидат сільськогосподарських наук Юрій Урлюк від імені керівництва філії «Вищедубечанське лісове господарство» повернув вже окоріненні живці кожного виду в обсязі 20 і більше культиварів.
  На лісовому розсаднику завідувач кафедри доцент Андрій Пінчук, доцент Олексій Бойко, професор Василь Юхновський здійснили приймання садивного матеріалу, підібрали місце для весняної висадки у ґрунт у плантаційному відділі розсадника.
  Тепер студенти, магістри, аспіранти матимуть змогу продовжувати вивчати і досліджувати колекцію енергетичних тополь безпосередньо в умовах відкритого ґрунту. На черзі аналогічне поповнення енергетичної плантації (кущовими та деревовидними) вербами.

Андрій Дерій,
аспірант кафедри
відтворення лісів та лісових меліорацій

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook