Академія ДТЕК провела для викладачів кафедри інженерії енергосистем семінар «Автоматизована система технологічного керування мережами»

18 березня 2024 року
  Науково-педагогічні працівники кафедри інженерії енергосистем продовжують опановувати нові технології цифрової енергетики. Співпраця у рамках Кластера цифрової енергетики дає можливість його учасникам одержувати інформацію про найсучасніші інноваційні рішення в енергетиці.

 Прикладом реалізації передових технологій в електроенергетичну систему є впровадження цифрового управління мережами компанії ДТЕК Мережі за допомогою сучасного програмного комплексу.
  Академія ДТЕК як лідер корпоративного навчання в Україні долучилась до поширення своїх освітніх програм, які орієнтовані на розвиток ключових компетенцій для професійного розвитку науково-педагогічних працівників ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Саме за ініціативи та сприяння менеджера Академія ДТЕК Сергія Сильченка був організований цей вебінар.

 

  Спікерами вебінару виступили фахівці Центру з підготовки та навчання персоналу ДТЕК Одеські електромережі Сергій Рахубенко, Світлана Аніканова та Юрій Сидоренко. Вони ознайомили учасників семінару з ключовими аспекти впровадення сучасного програмного комплексу автоматизації технологічного керування мережами на прикладі компанії ДТЕК Мережі.

  Керівник центру Сергій Рахубенко закцентував увагу на реальних випадках застосування даної системи, поділився досвідом її інтеграції та оптимізації, враховуючи її структуру, функціональні можливості і переваги використання в ДТЕК Одеські електромережі.

 

  «Компанія ДТЕК Мережі постійно прогресує, впроваджуючи передові технологій, встановлює сучасне та інноваційне обладнання в електроенергетичних системах. Новий програмно-технічний комплекс надає можливість керувати ефективно та надійно, забезпечуючи оптимізацію енергетичних процесів, дозволяє покращити контроль, керування та моніторинг енергомереж» – пояснила Світлана Аніканова.

 

 

  Як повідомив Юрій Сидоренко, компанія підготувала інструкції, на базі яких розроблена спеціальна тренажерна програма, яка дозволяє відпрацьовувати дії з оперативного управління електричними мережами у різних режимах в реальному часі. Диспетчер має можливість відпрацьовувати весь комплекс необхідних професійних навичок у штатних умовах.

 

  Активну участь у дискусії взяли кафедри Віктор Каплун, Андрій Петренко, Світлана Макаревич. Обговорення стосувалась структури програмного забезпечення та його модулів, формування первинних баз даних, впровадження елементів Smart Grid тощо. Детально учасники семінару розглянули можливості підготовки та навчання персоналу з опанування програмного комплексу та етапи його реалізації.

 

  Підсумовуючи, директор навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун підкреслив, що такі зустрічі є важливою платформою для обміну знаннями та досвідом між фахівцями.
  Сподіваємось, що найближчим часом науково-педагогічні працівники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження зможуть пройти стажування та підвищення кваліфікації на найсучасніших об’єктах компанії ДТЕК Мережі.
  Дякуємо за співпрацю!


Євгеній АНТИПОВ,
завідувач кафедри інженерії енергосистем
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook