Ректорат: День відкритих дверей, проміжна атестація студентів та розширення наукових досліджень

18 березня 2024, 13:00

18 березня 2024 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. На його початку хвилиною мовчання вшанували память за загиблими в російсько-українській війні.

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на зростанні кількості захворювань на ГРВІ серед курсантів військової кафедри, необхідності посилення протиепідемічних заходів. Сьогодні пройде засідання ради гарантів щодо акредитації освітньо-наукових програм. Протягом тижня завершиться обхід гуртожитків. Акумулюються пропозиції щодо відзначення 126-річниці університету. Стартують спортивні змагання в гуртожитках.

Учений секретар Оксана Барановська доповіла про підготовку засідання вченої ради, ректорату, які відбудуться наступного тижня.

Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський проінформував про реєстрацію учасників олімпіади для вступу до університету – маємо понад 1950 заяв. Реєстрація продовжується і триватиме ще місяць.

Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко закцентував на співпраці з дитячим оздоровчим табором, що на Київщини. Планується на пільгових умовах оздоровити сто дітей співробітників-членів профспілки. Крім того, укладена угода з кафедрою соціальної роботи та реабілітації щодо направлення до табору студентів на практику.

Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко закцентував на проведенні конкурсу на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників – протягом тижня деканати та дирекції подають відповідну інформацію.

Заступник голови Сенату Студентської організації Владислава Сільченко проінформувала про перебіг підготовки до обрання виборців на виборах ректора.

Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко зупинився на розподілі базового фінансування на науку. Проекти, які не пройшли за конкурсом міністерства освіти і науки, доопрацьовуються і будуть подані для участі в конкурсі на міжнародне фінансування. Окрім того, планується розширити наукові дослідження і взяти широку участь в міжнародних грантах, зокрема у співпраці з нашими закордонними партнерами.

Начальник відділу координації діяльності навчально-дослідних господарств та Боярської лісової дослідної станції Микола Грунтковський доповів про стан посівів, підготовку грунту під посів люцерни та ячменю. За сприятливої погоди на практику прибудуть студенти. Ректор вкотре звернув увагу на необхідність реалізації фруктово-овочевої групи на території університету за конкурентними цінами.

Начальник військово-мобілізаційного підрозділу Геннадій Ржевський доповів про стан бронювання співробітників та взаємодію з територіальними центрами комплектування.

Директор благодійного фонду «Голосіївська ініціатива 2020» Євген Томін проінформував про фінансову ситуацію фонду, надання допомоги співробітникам і студентами університету.

Начальник юридичного відділу Андрій Бова доповів про підготовку документів для супроводу виборів ректора університету.

Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на нарахуванні академічної стипендії. Сьогодні відбудеться засідання кадрової комісії. Вені ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження отримали грант на дослідження за програмою HORIZON. У студентському містечку планується встановити комплекси пральних машин. За пропозицією студентських рад гуртожитків проведена нарада щодо заміни мережі в кампусі на оптоволоконні технології.

Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко закцентував на перебігу ремонтних робіт в гуртожитках та навчальних корпусах. Протягом тижня пройде розгляд пропозицій щодо облаштування пандусів. В гуртожитку №1 йде заміна вікон. Зверталася увага на необхідність облаштування відкосів.

Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха доповіла про моніторинг відвідуваності занять. З 1 квітня відбудеться ротація студентів 2 та 3 курсів. 4 квітня планується провести День відкритих дверей для випускників шкіл. У фокусі проведення акредитації за понад 50 освітніх програм. Наприкінці березня планується завершити проміжну атестацію студентів, з тим, аби допомогти надолужити отримання знань і не допустити академзаборгованостей.

Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень.

Оксані Тонсі – забезпечити організовану ротацію студентів, супроводжувати процес організації виборів ректора, спланувати проведення зустрічі ректора зі студентами третього курсу після їхнього виходу на очне навчання, провести загально університетський День відкритих дверей для випускників шкіл 4 квітня. Сергію Стецюку – узагальнити план усунення недоліків за результатами відвідування гуртожитків. Сергію Кваші – створити та розробити наказ щодо функціонування психологічної служби. Оксані Барановській – забезпечити проведення засідань ректорату та вченої ради, надати методичну допомогу Сенату Студентської організації з проведення виборів ректора, 19 березня організувати нараду деканів факультетів та директорів ННІ.

Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету.

Пресслужба 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook