Кафедральні заняття завжди неординані!

18 березня 2024 року

                Кафедра культурології у своїй діяльності практикує поєднання академічного підходу та креативно-творчих методик викладання, що дає добрі результати. Ще одним підтвердженням цього стало неординарне заняття для студентства факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з дисципліни «Етика та культура харчування».

          Доцентка кафедри Ярина Пузиренко продемонструвала першокурсникам спеціальності ТПР, ТПМ та ТЕЯ зразки вжиткового мистецтва України та інших країн, що використовуються для сервірування столу та в оформленні інтер’єрів закладів харчування, з її особистої колекції. Студенти мали змогу не тільки їх роздивитися, а й потримати в руках. Завдання визначити етнокультурну приналежність тих чи інших виробів виявилося дуже цікавим і не таким простим, як здавалося на перший погляд, але колективними зусиллями  дівчата і хлопці дійшли правильних відповідей. Потім Ярина Василівна розповіла про кожний експонат і звернула особливу увагу на керамічний посуд, декоративні вироби, виконані майстрами різних регіонів України, а особливо ті, які входить до переліку нематеріальної культурної спадщини України та ЮНЕСКО. Це опішнянська та косівська кераміка, петриківський та яворівський розписи, а також кримськотатарський орнамент «Орьнек». 

        Присутня на занятті к.філос.н. асистентка кафедри культурології Олена Невмержицька, сама чудова музикантка, розповіла про важливість музичної культури в гармонійному розвитку людини, адже українська культура харчування, українське застілля не обходиться без пісні, що є неодмінною складовою нашої споконвічної культурної традиції. Особливе місце у цьому контексті посідають віншувальні пісні. На цьому наголосила асистентка кафедри культурології Ірина Литвиненко, яка завітала на заняття разом зі своєю колегою асистенткою кафедри Тетяною Симоненко і провела чудовий майстер-клас, який став наступним пунктом плану інтерактивного заняття.
 

          Усі студенти вийшли на сцену -  і вже після однієї-двох спроб під майстерним керівництвом Ірини Анатоліївни та Тетяни Анатоліївни чудово привітали свою товаришку – Панченко Лілію, у якої цього саме був день народження. «Многая літа» - дзвінко, лунко, урочисто залунало в залі – дуже гарно заспівали студенти. Це прекрасне віншування додало наснаги всім присутнім, тож бажання вивчати культурологію і дисципліни культурологічного циклу першокурсники підтвердили, записавшись для участі у творчих колективах університету.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook