Проведення І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Екологічна безпека» на кафедрі екології агросфери та екологічного контролю

12 березня 2024, 15:38
Відповідно до наказу ректора університету від 05.12.2023 № 1265 і  розпорядження декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології від 16.02.2024 р. № 027 «Про проведення I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади у 2023-2024 н.р.» 28-29 лютого 2024 р. було проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Екологічна безпека» в очному та дистанційному форматах.
Організаційний комітет працював у складі завідувача кафедри екології агросфери та екологічного контролю Наумовської О.І., доцентів кафедри Павлюка С.Д. та Вагалюк Л.В.
 
Важливість ролі екологічної безпеки в наш час важко переоцінити. Екологічна безпека стала необхідною у всіх сферах нашого життя, оскільки вона впливає на здоров'я людей, стабільність екосистем, економічний розвиток та загальний стан нашого планетарного середовища. Забезпечення екологічної безпеки передбачає раціональне використання природних ресурсів, запобігання забрудненню навколишнього середовища, збереження біорізноманіття та впровадження новітніх технологій. Без належної уваги до екологічної безпеки ми ризикуємо зіткнутися з серйозними проблемами, такими як забруднення повітря, води та ґрунтів, кліматичні зміни, виникнення екологічних криз та загроз для здоров'я людей та всього живого на планеті. Тому важливо надавати пріоритетне значення питанням екологічної безпеки в усіх сферах діяльності та приймати необхідні заходи для її забезпечення.
 
Можливість взяти участь в 1 етапі олімпіаді з дисципліни "Екологічна безпека" відкрита для студентів другого, третього, четвертого курсів, і магістрів, які навчаються за спеціальністю 101 "Екологія". Дана олімпіада дає учасникам можливість продемонструвати свої професійні знання та вміння в галузі екологічної безпеки. Для визначення рівня знань кожен з учасників отримав завдання, яке включало ситуаційні та тестові запитання, що сприяє більш глибокому розумінню та оцінці їхніх знань і навичок в даній області.
  
За результатами підсумків проведеної олімпіади було визначено переможців:
І місце Гудзенко Станіслава Віталіївна, студентка 3 курсу, 2 групи.
ІІ місце - Полюхович Микола Анатолійович магістр 1 курсу з освітньо-професійної програми «Екологічний контроль та аудит» та
Михед Юлія Анатоліївна студентка  4 курсу, 2 групи.
ІІІ місце - Реус Ірина Романівна магістр 1 курсу з освітньо-професійної програми «Екологічний контроль та аудит» та Скряга Валерія Олександрівна студентка 3 курсу, 2 групи.
 
Олімпіада була проведена на високому організаційному та навчально-методичному рівні. Проведення таких заходів сприяє подальшому підвищенню рівня екологічної обізнаності серед студентів.
Всім учасникам дякуємо, що прийняли участь у олімпіаді та бажаємо перемог у подальшому !!!
 
Людмила Вагалюк к.с.-г.н., доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю
Сергій Павлюк, к.с.-г.н., доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook