Як лабораторні заняття з дисципліни «Ґрунтознавство з основами геології» формують фундамент ґрунтознавчих знань майбутніх агрономів

19 березня 2024 року

     У забезпеченні підготовки студентів спеціальності «Агрономія» важливе значення мають знання з геології, про те, як формуються підстилаючі породи ґрунтів.
    Лабораторне заняття з дисципліни “Ґрунтознавство з основами геології” на тему «Гірські породи» провів для студентів 1 курсу 4 групи агробіологічного факультету доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули, кандидат сільськогосподарських наук Валерій Носенко. Зокрема, під час цього заняття студентів познайомили із магматичними, метаморфічними та осадовими гірськими породами, факторами, які впливають на утворення цих порід, видами осадових порід (уламкові, глинисті, хімічні, біологічні). На наочному приладді та екземплярах порід і мінералів музею кафедри Валерій Григорович продемонстрував студентам поширені в Україні гірські породи.

     Розповів викладач і про лесові відклади — найпоширенішу ґрунтоутворювальну породу на території України. Кожен зі студентів особисто долучився до вивчення властивостей і походження гірських порід, на яких утворюються ґрунти України та особливостей, які формують їх властивості. Найактивнішими на занятті були студенти Цуран Сергій, Герасимчук Олексій, Циганок Вікторія, Стеценко Валерія.

 

Валерій Носенко,
доцент кафедри ґрунтознавства та
охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook