18.03.2024 р. в дистанційному форматі відбулася відкрита лекція завідувача кафедри овочівництва і закритого ґрунту, канд. с.-г. наук, доцента Івана Федосія

19 березня 2024 року

18.03.2024 р. в дистанційному форматі відбулася відкрита лекція завідувача кафедри овочівництва і закритого ґрунту, канд. с.-г. наук, доцента Івана Федосія з дисципліни «Овочівництво».

Лекція прочитана для студентів III курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології зі спеціальності «Захист рослин» на тему: «Сучасні технології вирощування капусти білоголової».

Студенти ознайомились зі значенням, харчової цінністю, лікарськими властивостями капусти білоголової. Важливо знати й сучасний стан і перспективи вирощування капусти білоголової в Україні у воєнний час. Попри війну, у 2023 р. збільшились посівні площі під культурою, що вплинуло на збільшення валового збору капусти білоголової. І це свідчить про позитивну тенденцію збільшення виробництва культури для забезпечення свіжою і переробленою продукцією населення України.

На лекції були представлені загальні принципи та особливості технології вирощування і збирання капусти білоголової згідно з розробленими стандартами. Студенти змогли переконатись про важливість застосування всіх елементів технології вирощування культури, від яких залежить товарна врожайність головок та їхні якісні й смакові показники.

Заняття відвідала уповноважена особа агробіологічного факультету доцентка Свистунова Ірина Володимирівна та науково-педагогічні працівники кафедри, які засвідчили високий професійний  рівень та педагогічну майстерність лектора. Лекція прочитана з використанням наочних, технічних і аудіо- відео засобів.  Викладений матеріал структурований, викликав зацікавленість студентів до актуальних питань щодо виробництва та маркетингу капусти білоголової.

 

              

                                                                                         Ірина Бобось,

Доцент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook