Клуб аграрного та освітньо-наукового консалтингу кафедри педагогіки разом із роботодавцями проводять Ярмарок Професій

19 березня 2024 року

19 березня 2024 року у НУБіП України відбувся ярмарок вакансій, мета якого - зорієнтувати здобувачів освіти щодо вибору майбутньої професійної діяльності та сформувати позитивне ставлення до неї, активізувати молодь на опанування нових знань, що мають попит на ринку праці, надати інформацію про місця працевлаштування.

Захід проводився під егідою ради роботодавців кафедри педагогіки «Клубу аграрного та освітньо-наукового консалтингу».

Учасниками заходу стали студенти різних курсів спеціальностей, для яких кафедра педагогіки є випусковою: 011 Освітні, педагогічні науки (ОПП Педагогіка вищої школи та ОПП Інформаційно-комунікаційні технології в освіті) та 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології).

Колектив кафедри педагогіки представляли науково-педагогічні працівники: завідувач кафедри д.п.н., професор Руслан Сопівник, д.п.н., професор Валентина Мірошниченко, аситенти кафедри Василь Костинюк та к.п.н. Ольга Сироєжко і ст. лаборант Артем Дацюк.

Руслан Васильович відрекомендував гостей та звернув увагу на унікальність і переваги навчання на випускових спеціальностях кафедри педагогіки. Запрошені роботодавці є членами Клубу аграрного та освітньо-наукового консалтингу: представники HR-менджменту регіону «Центр» мережі торгівельних центрів «Сільпо» м. Києва. Серед запрошених роботодавців менеджер персоналу офісу персоналу центрального регіонального управління «Сільпо» Євгенія Фастовець, заступник директора з операційної діяльності Олег Моргун, керуючі магазинів «Сільпо» Максим Шпильовий та Олена Хоменко.

Стейкхолдери акцентували на тому, що управління персоналом є невід'ємною частиною автоматизованих систем управління підприємством, а серед вимог до претендентів на ці посади – знання основ бізнес-коучингу, HR-менеджменту, основ педагогіки та психології, правил ділового спілкування. Знання з цих дисциплін, ґрунтовні і сучасні, якраз і отримують випускники кафедри на лекційних та семінарських заняттях з дисциплін, до викладання яких залучаються у тому числі і роботодавці (Євтушенко Ю.В. – керівник з персоналу регіону «Центр» компанії «Сільпо», Бабкович Р.Я. – керівник відділу товарів для населення БТУ-Центр України, Краснюк В.М. – директор Березоворудського аграрного коледжу ПДАУ та інші).

Роботодавці відзначали перспективу професійного зростання для молоді, можливості якої створює саме компанія «Сільпо». Учасників ознайомили із перевагами та особливостями працевлаштування випускників спеціальностей кафедри педагогіки, з програмою стажування «Створи себе сам». Також, було відзначено, що мережа «Сільпо» і група компаній «Fozzy» це не тільки магазини з реалізації продовольчих товарів, а й аграрне виробництво, переробка (м’яса, молока, рослинницької продукції), понад три десятки кондитерських підприємств, ресторанів, пекарень, розважальних закладів, де можуть працювати здобувачі спеціальності «Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технологій».

Здобувачів спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» ОПП «Педагогіка вищої школи» особливо зацікавила можливість працевлаштування у підрозділах по роботі з персоналом в частині виконання коучингових функцій. Компанія «Сільпо» приділяє значну увагу підготовці та підвищенню кваліфікації персоналу, формуванню його корпоративної культури і до цієї роботи більше, а ніж будь-хто інший, підготовлені студенти ОПП «Педагогіка вищої школи».

Сьогоднішні здобувачі освіти ще раз впевнилися, що ґрунтовні знання, які дає кафедра педагогіки є невід’ємною частиною конкурентоспроможності фахівця на ринку праці. Це основи бізнес-коучингу, педагогіки та психології, правила ділового спілкування тощо.

Роботодавці не залишили наших студентів і без призів. За результатами проведеної вікторини студенти які здобули 1-3 місця отримали крафтові сувеніри та були приємно вражені. Студентка освітньо-професійної програми «Педагогіка вищої школи» Кручок Катерина зайняла 1 місце.

Запрошені роботодавці наголошували і на особистісному та професійному зростанні молоді, на можливостях, які відкриває їхня компанія, переваги та особливості практичного навчання на підприємствах з аграрного виробництва, переробки, харчових технологій, управління персоналом, його навчання. Крім того, робота в «Сільпо» - це навчання на реально діючих моделях агровиробництва, опанування сучасними технологіями, новітньою технікою, та подальше працевлаштування студентів.

У підсумку, усі сторони залишилися задоволеними і намітили шляхи подальшої співпраці щодо практичного навчання, вторинної зайнятості та працевлаштування студентів.

Саме ознайомлення з цим напрямом діяльності є важливим аспектом для студентів, тому що ОП «Професійна освіта» включає знання з аграрного виробництва, переробки сільскогосподарчої продукції та харчових технологій.

 

асистент кафедри педагогіки
Ольга Сироєжко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook