Під час лекційних занять агроінженери пізнають нову техніку HARDI

19 березня 2024 року

 Незалежно від жорстких обставин війни, в нашій країні, молоді покоління інженерів, повинні тримати стійкість своєї фахової свідомості та бути в світлі новин науково-технічного прогресу, який впевнено рухається у виробничих сферах суспільства. Тільки грамотний фахівець зможе швидко відновити країну, у поствоєнний період.

 15 березня 2024 року, фахівці ТОВ СПЕКТР АГРО, бренд-менеджер департаменту техніки Василь Ачкевич та  головний менеджер сервісної служби центрального регіону Ілля Воротинцев, для другокурсників механіко - технологічного факультету, в рамках дисципліни «Сільськогосподарські машини», провели заняття, на тему «Системи захисту рослин компанії HARDI».

 Виробничники ознайомили студентів, з принципами роботи сучасних обприскувачів, зокрема, з роботою нової автоматичної системи керування штангою AutoTerrain, яка регулює висоту і нахил розпилюючих форсунок та забезпечує надійну стійкість робочих органів. Система керування штангою відрізняється від аналогів тим, що запобігає довільному переміщенню несучої ланки. Використовуючи ультразвукові датчики на крилах штанги та датчики крену, відстежується та коригується рух робочого органу, для вдалого копіювання рельєфу поля. Система AutoTerrain була випробувана в жорстких польових умовах, де показала чудову продуктивність, під час обприскування з низькою висотою штанг, при високій швидкості руху, понад 15 км/год. При поворотах агрегату, система протидіє природній тенденції маятника штанги опускатися, чим забезпечує горизонтальне положення форсунок, протягом усього повороту. AutoTerrain практично усуває ризик удару штанги об землю.

 Неабияку увагу студентів, привернуло продемонстроване гостями електронне обладнання віддаленої підтримки HARDI RemoteEye. Віддалена підтримка включає технологію інтелектуальних окулярів AR (доповнена реальність). Ці розумні окуляри оснащені камерою високої роздільної здатності, яка зручна для зйомки або запису відео. Використовуючи пристрій, без допомоги рук, простими голосовими командами, можна віддалено визначити проблему агрегату, який працює в полі та дистанційно його налаштувати, на ефективну роботу. Обладнання дозволяє скоротити час простою та підвищити продуктивність робочих машин. Бажаючі здобувачі вищої освіти, під час заняття, мали можливість відчути себе операторами HARDI RemoteEye.

 Робота розглянутих систем була детально обґрунтована та продемонстрована у відеоматеріалах, що викликало у слухачів запал цікавості, який плавно перейшов до активної фази запитань та обговорення.

 Дякуємо гостям, за якісне надання практичної  та актуальної інформації про рівень і можливості сучасної техніки. Варто зазначити, що Василь Ачкевич і Ілля Воротинцев, в минулому також випускники механіко-технологічного факультету, тому цілком зрозуміло їх природній потяг поділитися новітніми знаннями, з підростаючим поколінням механіків рідного університету. Адже, як не існує бувших інженерів – так і не існує бувших випускників інженерного середовища.

 Ігор Сівак, доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки імені академіка П.М.Василенка.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook