Відзначення 85-ї річниці проголошення незалежності Карпатської України та 150-річчя з дня народження Августина Волошина

20 березня 2024 року

 

18 березня 2024 рокув приміщенні бібліотеки ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» було проведено історико-літературний захід під назвою «Велич і трагедія Карпатської України», присвячений 85-ій річниці Карпатської України та 150-им роковинам з дня народження Августина Волошина – її президента. Підготувала і провела урочистість викладачка історії України Ольга Іванівна Мигович зі студентами групи «ПВ-28». У роботі заходу також узяли участь студенти груп «ПВ-18» та «ПВ-29». 

Карпатська Україна – важливий етап розвитку українського визвольного руху, приклад прагнення українців до розбудови власної державності навіть у несприятливих зовнішньополітичних умовах. 2024 рік на Закарпатті названо роком Августина Волошина. Саме Августин Волошин став ключовою постаттю Закарпаття ХХ століття. Заходи уряду Волошина вплинули на розбудову української держави, незважаючи на те, що Карпатська Україна була жорстоко придушена воєнною агресією Угорщини. 

Те, що діялося 85 років тому, є повчальним і для нас, українців, і для європейців. Карпатська Україна стала символом боротьби за національну самостійність та збереження культурної спадщини українського народу, яскравим прикладом устремлінь до незалежності. Своїм існуванням вона довела, що за волю і свободу народу треба боротися до останнього подиху та краплі крові, як це робили герої Карпатської України в березні 1939 року. Незалежна Україна вшановує провідників Карпатської України, як і всіх воїнів, що боронять нашу державу від повномасштабного вторгнення росії.

Тематична виставка, презентація, слово викладача, історичні довідки, декламування поезій студентами створили піднесену атмосферу, що сприяє патріотичному вихованню молодого покоління. Відзначення цієї дати в коледжі є важливим кроком у формуванні національної свідомості студентів.

 

Ольга Іванівна Мигович, 

викладач історії України

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook