Всесвітній день соціальної роботи: «Buen Vivir»

20 березня 2024 року

 У всесвітній день соціальної роботи науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи та реабілітації разом із студентами спеціальності «Соціальна робота» звіряли компас із орієнтиром на загальносвітові тенденції у професійній галузі.


19 березня 2024 року відбувся І Конгрес соціального лідерства у стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України. Уже традиційно усі заходи розпочинаємо із гімну Гуманітарно-педагогічного факультету, який гуртує нас у велику і дружню родину.
 
   Із вітальним словом до присутніх звернулася декан факультету Інна Савицька, яка висловила щире захоплення майбутніми соціальними працівниками, адже це люди, які надихають і допомагають робити світ кращим. 
    Інна Миколаївна відзначила дипломами переможців І етапу Всеукраїнської олімпіади із «Соціальної роботи». 
 
    Завідувачка кафедри соціальної роботи та реабілітації Ірина Сопівник привітала студентів із Всесвітнім днем соціальної роботи. Також Ірина Віталіївна згадала студентам історію виникнення цього свята, яке розпочали відзначати ще в 1983 році за ініціативи Міжнародної федерації соціальних працівників, Міжнародної асоціації шкіл соціальної роботи, Міжнародної ради з питань соціального забезпечення. Наголосила, що головним пріоритетом глобальної соціальної роботи на 2024-2026 роки визначено «Буен Вівір: спільне майбутнє для трансформаційних змін». Ірина Віталіївна закликала сьогодні, у Всесвітній день соціальної роботи, кожному згадати про важливість соціального лідерства в нашому житті, а також побажала бути сильними, активними, позитивними і згуртованими, адже тільки такі перемагають усі життєві труднощі.
    Доцент кафедри соціальної роботи та реабілітації Олександр Прохорчук, ідейний натхненник Конгресу, закликав молодь бути соціальними лідерами у своїх спільнотах, брати активну участь у громадському житті, докладати зусиль до побудови благополучного світу. Олександр Михайлович анонсував новий формат розвитку навичок соціального лідерства у «Школі соціального лідерства». Це сучасний проєкт для студентів спеціальності  «Соціальна робота» НУБіП України, які прагнуть стати лідерами. У рамках проекту заплановано проводити майстер-класи, тренінги, вебінари, також організовувати індивідуальні зустрічі з експертами та багато цікаво, де учасники будуть отримувати знання та навички і ставати лідерами громадської думки.
   З вітальним словом до студентів звернувся здобувач магістерської програми «Соціально-психологічна реабілітація», керівник проекту «Школа соціального лідера» Олександр Алекссєєв, який привітав усіх присутніх студентів з їхнім першим конгресом: «Сьогодні кожен з Вас може сказати: Я був на конгресі!. І нехай це не Конгрес США, але для соціальних працівників не менш важливий». 
   Олександр детально зупинився на завданнях проєкту та його етапах, системі заохочення для студентів. Місією Школи соціального лідерства є підтримка амбітної української молоді в прагненні стати агентами соціальних змін, аби втілювати й розвивати їхній лідерський потенціал.
   Студентська аудиторія значно активізувалася під час вікторини та інтерактивної гри  «Не хочу хвалитися, але…», де проявили набуті знання з фаху та отримали приємні подарунки. 
 
 
 
    Особистим досвідом і професійним розвитком із слухачами ділилися магістри спеціальності «Соціальна робота», які вже встигли засвідчити власну компетентність і обізнаність у галузі соціальної роботи. Зокрема, магістрантка Влада Косяченко мотивувала студентів сумлінно навчатись, працювати над собою, вдосконалюватись. Закликала не зважаючи на страх чи невпевненість крокувати вперед, професійно розвиватись та бути лідером!

   До роботи Конгресу долучилися також роботодавці – представники дитячого оздоровчого табору «Чайка» та HR-менеджменту регіону «Центр» мережі торгівельних центрів «Сільпо» м. Києва, які провели «Ярмарку вакансій», запросили студентів до співпраці та кар’єрного розвитку.

    Соціальне лідерство не обмежується лише професійною діяльністю. Кожен з нас може стати соціальним лідером у своєму оточенні. Спільно з іншими можемо змінити ставлення до проблем соціальної справедливості, підтримати тих, хто потребує допомоги, та впливати на прийняття рішень, спрямованих на поліпшення умов життя нашої спільноти.

Старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації, 
Каріна ВЛАСЕНКО
 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook