Майстер-клас Павла НЕСТЕРЕНКА та Віктора МАРЦЕНЮКА для студентів агробіологічного факультету

20 березня 2024 року

   Після завершення навчання молоді фахівці агрономи мають досить широкий попит на ринку праці. Проте, що ж все-таки потрібно знати молодим спеціалістам, що мати високу конкурентноспроможність на ринку праці?

   Для вирішення цього питання на агробіологічному факультеті регулярно проходять гостьові лекції, де виробничники, роботодавці розповідають про свої агрохолдинги, господарства, підприємства і, звісно, про знання та вміння, які найбільше цінуються в сучасних умовах. Наші гості проводять лекції, на яких знайомлять студентів з сучасними технологіями виробництва продукції рослинництва. Одна з таких лекцій відбулася 20 березня разом із запрошеними гостями Павлом Нестеренком, керівником відділу сервісу систем контролю та точного землеробства ПрАТ МХП, та Віктором Марценюком - керівником науково-іноваційного центру ПрАТ МХП. Тема доповіді "Сучасна агрокомпанія".

   Особливу увагу звернули на сучасний напрямок в агрономії - точне землеробство.

 

   Розглянули основні статті витрат на вирощування продукції рослинництва та можливі їх варіації.

   Богдан Кравець, студент 3 курсу, задавав питання до експерта щодо діджиталізації виробничих процесів. Тут розвинулася дискусія щодо точних внесення добрив, висіву насіння, знімків NDVI. Запрошені гості розповіли про актуальність та переваги використання дронів.

   Обговорили особливості паралельного водіння та технологічних колій. При побудові напрямків руху техніки фахівці господарства прив'язуються до під'їздів на поле, після чого обирають маршрут з найменшою кількістю проходів. За рахунок технологічних  колій для обприскувача економлять посівний матеріал  та мінімалізують присутність підгонів на полі.

 

   В системі точного землеробства обов'язково проводиться аналіз грунту. Розбивка поля на відбір проб грунту проводиться обов'язково з урахуванням зон продуктивності рослин.

   Також в господарстві проводиться моніторинг твердості грунту, на основі результатів якого планують наступні обробітки грунту.

   Запрошені гості також звернули увагу на необхідність ощадливого обробітку грунту з можливістю одночасного внесення добрив локально диференційовано.

   Активність наших студентів у дискусіях приємно вразила представників ПрАТ МХП, тому вони розповіли молодим фахівцям про можливість дуального навчання в компанії, а також про можливості і перспективи роботи.

 

Дякуємо представникам МХП за цікаву та корисну лекцію для студентів агробіологічного факультету!

Ірина Шпакович,
асистент кафедри генетики, селекції і
насінництва ім. проф. М.О. Зеленського

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook