Кафедра банківської справи та страхування прийняла участь у «Women Leaders Forum»

18 березня 2024 року
  Кафедра банківської справи та страхування Національного університету біоресурсів і природокористування Укарїни приймає участь у всіх заходах, котрі сприяють обговоренню ключових тем, що стосуються ролі жінок у суспільстві, бізнесі, політиці та науці. Одним із таких заходів, який відбувся 18.03.2024 був Форум «Women Leaders Forum», це - форум жінок-лідерок, що об’єднуються заради майбутнього.

З вітальним словом на Форумі виступив ректор КНУ імені Тараса Шевченка Володимир БУГРОВ.

У програмі форуму передбачено 3 панельні дискусії:
  1. «Національна єдність» - збереження національної ідентичності, розвитку громадянського суспільства та розширенні партнерства України та демократичних країн, реінтеграція тимчасово окупованих територій.
  2. «Регіони та відбудова» - розбудова регіональної політики та повоєнної відбудови.
  3. «Синергія освіти, бізнесу та громадськості» - розвиток освіти та цінностей рівності серед молоді шляхом співпраці університетів, бізнесу та громадських організацій. 
 
   Наталія ЛИТВИНЕНКО, радниця з гендерної політики, начальниця кафедри ГІСТ військового факультету сил підтримки та забезпечення Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка проінформувала про існуючі стереотипи щодо гендерних ролей, але нинішнє покоління -інше, дівчата свідомо вибирають в університеті військову підготовку; в ЗСУ на даний момент понад 62 тис.жінок і , зі слів Наталії - вважається, що жінка -снайпер є потужнішою.

   Постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла ТАМІШЕВА розповіла про проблеми населення, з якими вони стикаються в сьогоднішніх умовах; наголосила, що дослідження показали, що 60 % людей, які проживали на окупованих територіях, не повернуться назад. Щодо Криму, то, нажаль, для «когнітивної деокупації» необхідно буде 10-15 років, адже відновити треба освіту, публічний простір, спадщину, інформаційний простір тощо.
    Ольга БУДНИК, радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту зазначила, що її команда активно просуває освітню дипломатію, враховуючи всі виклики сьогодення. В школі такий предмет як «Захист Вітчизни» зазнав змін, враховуючи побажання військовослужбовців. Проінформувала про деякі «пом’якшення» щодо виїзду за кордон молодих науковців-хлопців на термін до 6 місяців, але необхідні гарантії їх повернення в Україну.
   Цікавою, на наш погляд, була бесіда з Головою Черкаської районної військової адміністрації Валерією БАНДУРКО, яка проінформувала про проект «пліч-о-пліч», який передбачає допомогу у відновленні деокупованих територій. Так, Черкащина надала допомогу у відновленні села Іванівка Харківської області, там діти вже пішли до школи.
  Євгенія КУЛЕБА, депутатка Київської міської ради наголосила, що в сучасних умовах необхідне залучення молоді, студентів до суспільної громадської роботи, політики тощо. Оскільки молодь має креативний підхід, нові погляди на ситуації, знають іноземну мову і гарну освіту.
   Ще багато цікавих спікерів приймало участь в даному Форумі.
   Наприкінці учасники Форуму висловили величезну вдячність організаторам та спікерам «Women Leaders Forum» .
 
 
Вікторія КОСТЮК,
завідувачка кафедри банківської справи та страхування
Лідія АВРАМЧУК,
доцентка кафедри банківської справи та страхування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook