Засідання предметного гуртка «Технолог»

20 березня 2024 року

20 березня відбулося засідання предметного гуртка «Технолог» на тему: «Стратегії менеджменту теплового стресу в птахівництві». В Україні за останні роки дедалі гострішою стає проблема підвищення сезонних температур. В умовах високої зовнішньої температури і вологості у птиці швидко розвивається стрес, внутрішня температура тіла підвищується на 0,5-1.0 градус, дихання частішає та через відсутність потових залоз активізуються артеріально-венозні анастомози в ділянках тіла, через які здійснюються основна тепловіддача: гребені, сережки, відкриті ділянки ніг. Ці процеси призводять до цілої низки негативних наслідків, про які в своїх виступах наголошували члени гуртка, зокрема на зниженні  рівня споживання птицею корму, яєчної і м’ясної продуктивності, маси яйця та якісних показників тушки бройлера.

З використанням відеоматеріалів члени гуртка рекомендували низку дієвих стратегій (технічних, технологічних, кормових, медикаментозних), які допомагають мінімізувати негативний вплив високих зовнішніх температур на птицю. Цікавою була інформація і про моніторинг вітчизняного ринку яєць та аналіз ситуації на вітчизняному ринку м’яса птиці.

 

 

  

 

Леонтій Матвєєв, керівник гуртка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook