Саміт майбутнього фермерства Mzuri 2024 «Налагодження зв’язків між наукою та сільським господарством – Центрально-Східна Європа»

11 березня 2024 року
    27-28 лютого 2024 року в штаб-квартирі компанії «Mzuri» в місті Смєлін, Куявсько-Поморського воєводства (Польща) відбулася конференція Mzuri World Future Farming Summit 2024, присвячена технології смугового обробітку ґрунту Mzuri Pro-Til та дослідженням, проведених у науково-дослідному центрі Mzuri.
 Конференція мала на меті налагодження зв’язків між наукою та сільським господарством - Центрально-Східна Європа, а саме: представити науково-дослідну роботу компанії «Mzuri», впроваджені інновації та налагодити наукову співпрацю із запрошеними університетами з Центральної та Східної Європи, а також встановлення нових контактів та обмін досвідом у галузі аграрних наук.
  У рамках Саміту були виступи представників науки із зарубіжних університетів та експертів компанії «Mzuri».
   Відкрив конференцію д-р Marek Różniak, генеральний директор Mzuri World. Він привітав учасників конференції, дякував за знайдену можливість прийняти участь в роботі конференції та ознайомив з напрямами і результатами діяльності компанії «Mzuri».
 
  В доповіді «Технологія смугового вирощування Mzuri Pro-Til» Łukasz Lewandowski, директор з продажу проінформував учасників конференції про особливості та переваги технології Mzuri Pro-Til.
 
 
   В доповіді «Інновації в машинах Mzuri Pro-Til» Michał Kopydłowski, директор виробничого відділу та Karol Dywel, керівник будівельного відділу висвітлили виробничий процес машин Mzuri Pro-Til та їх конструктивні особливості.
 
   Керівник науково-дослідного відділу Mzuri, професор Бидгощського політехнічного університету Dariusz Jaskulski в доповіді «Природничі дослідження, проведені в Mzuri World» продемонстрував результати досліджень проведених в Mzuri World.
 
   Доповідачі Emilian Różniak, Artem Makhonin і Karol Siewruk в доповіді «Веб-платформа Mzuri та модуль вуглецевих кредитів» ознайомили учасників конференції з можливостями зменшення викидів у атмосферу вуглекислого газу, завдяки технології смугового обробітку ґрунту Mzuri Pro-Til.
 
 
 
   Далі, згідно з програмою конференції, було відвідування заводу Mzuri, Центру досліджень та розвитку Mzuri, де учасники ознайомилися з можливостями лабораторії механічних досліджень та агрохімічної лабораторії.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  На полях ферми Pęperzyn д-р Marek Różniak продемонстрував розвиток кореневої системи озимих зернових та ріпаку висіяних за технологією Mzuri Pro-Til.
 
 
 
 
 
 
 
 
   Далі поділилися результатами своїх досліджень представники науки та виробництва, а саме доповіді: «Потреби співпраці між Світом Мзурі та світом науки» - проф. Dariusz Jaskulski; «Зелений курс та сільське господарство без викидів - можливість чи загроза?» - Tomasz Schmidt, Centrum Rozwoju Kapitału; «Експерименти, проведені з використанням технології Mzuri Pro-Til - в RZD PBS в Мініково» директор RZD PBS в Мініково Radosław Nowicki, «Каунаський університет – результати досліджень».
 
 
 
 
   Також були доповіді представників з України, які уже співпрацюють з компанією Mzuri World.
   Ректор Миколаївського національного аграрного університету, д.т.н. проф., акад. НААН України Шебанін В’ячеслав Сергійович в доповіді «Співпраця Миколаївського НАУ з компанією Mzuri World в контексті забезпечення світової продовольчої безпеки», висвітлив результати співпраці з компанією Mzuri World.
 
 
   Учений секретар УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого, канд. геогр. наук Надія Майданович в доповіді «Сфера досліджень УкрНДПВТ ім. Л. Погорілого» презентувала результати досліджень інституту, які підтверджують агротехнічну ефективність використання посівного комплексу «Mzuri 3Т Select», порівняно з традиційною технологією.
 
Опис : D:\2024\МЗУРІ. Конференція. 2024\Фото. МЗУРІ. Польща 2024\IMG_20240228_114737.jpg
 
 
   Д-р Marek Różniak, генеральний директор Mzuri World, на закритті конференції подякував усіх учасників за знайдену можливість прийняти участь в роботі міжнародної конференції та висловив побажання подальшої плідної співпраці.
 Учасники міжнародної конференції висловили щиру вдячність генеральному директору д-ру Marek Różniak і партнерам компанії Mzuri World за можливість взяти участь в унікальному заході європейського рівня, за безцінний досвід цікавих особистостей та науковців. Переконані, що технології смугового обробітку ґрунту Mzuri Pro-Til, це шлях до збереження стану ґрунтів, високих врожаїв та ефективного ведення сільськогосподарського виробництва.
 
 
Опис : D:\2024\МЗУРІ. Конференція. 2024\Фото. МЗУРІ. Польща 2024\IMG_20240227_130517.jpg
  Слід зазначити, що в рамках укладеного договору про співробітництво між НУБіП України та офіційним дилером компанії Mzuri в УкраїніBio Tech Agro Group (B.T.A Group), директор - Олександр Ярошенко, на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка проводиться підготовка навчальної лабораторії, оснащеної технікою компанії Mzuri, а такожна базі навчально-дослідного господарства НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» уже виконані демонстраційні посіви озимих за технологієюSTRIP-TILL від MZURI PRO-TIL.
 
  Михайло Волянськийдоцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка.
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook